Home / SLOVENSKO / Slovenská národná rada je naša najsvätejšia značka, reagoval Danko na slová poslancov KDH

Slovenská národná rada je naša najsvätejšia značka, reagoval Danko na slová poslancov KDH

22.5.2024 (SITA.sk) – Slovenská národná rada je naša najsvätejšia značka. Uviedol to predseda Slovenskej národnej strany a podpredseda parlamentu Andrej Danko v pléne parlamentu s tým, že tak by sa mala volať Národná rada Slovenskej republiky.

Danko tak reagoval na slová poslancov Kresťanskodemokratického hnutia (KDH), ktorí upozornili na to, že ministerstvo kultúry chce zmeniť názov verejnoprávneho média Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) na Slovenská televízia a rozhlas (STVR).

„Predkladateľke a ministerke kultúry (Martina Šimkovičová, pozn. SITA) sa páči slovo slovenský, slovenská, slovenské a takto chcú zmeniť aj názov RTVS na STVR. A pozerám sa hore na tabuľu a čítam, že Národná rada Slovenskej republiky, či aj toto chcete meniť, či chcete urobiť Slovenskú národnú radu?,“ pýtal sa poslanec Martin Šmilňák (KDH) vo faktickej poznámke.

Viac k témam: Podpredseda Národnej rady SR (NR SR), Poslanci, Predseda Slovenskej národnej strany (SNS), Rokovanie NR SR, verejnoprávne médiá
Zdroj: SITA.sk – Slovenská národná rada je naša najsvätejšia značka, reagoval Danko na slová poslancov KDH © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prvý krok Pellegrini zvládol, podľa Gröhlinga v prejave správne pomenoval rozdelenú spoločnosť

Predseda strany Sloboda a Solidarita dúfa, že Pellegrini neuhne od sľubu byť prezidentom všetkých.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *