Home / SLOVENSKO / V Trnave mladík vytiahol zbraň na spolužiakov, zasahovala polícia

V Trnave mladík vytiahol zbraň na spolužiakov, zasahovala polícia

10.5.2024 (SITA.sk) – Policajti v Trnave v piatok predpoludním zasahovali proti 17-ročnému študentovi jednej zo stredných škôl, ktorý počas vyučovania vytiahol atrapu krátkej guľovej zbrane a manipuloval s ňou pred učiteľom, ale aj pred ďalšími spolužiakmi, čo u nich vzbudilo obavu. Privolaná policajná hliadka žiaka obmedzila na osobnej slobode a umelohmotnú atrapu zbrane zaistila.

„Polícia v súčasnosti vykonáva prvotné úkony a prípad preveruje ako podozrenie z trestného činu výtržníctva, pričom po vykonaní ďalších úkonov nie je vylúčená ani zmena právnej kvalifikácie,“ informovala o udalosti trnavská polícia.

Boli vykonané opatrenia

Aj napriek tomu, že v tomto prípade išlo o školu, ktorej nebol v utorok doručený výhražný email, vykonal Policajný zbor vo štvrtok v ranných hodinách bezpečnostné opatrenia aj pred touto školou.

V piatok tam bezpečnostné opatrenia vykonala Mestská polícia Trnava. Polícia pripomína, že cieľom opatrení bolo zabránenie vstupu nepovolených osôb do priestorov škôl, a nie kontrola študentov a zamestnancov školy.

Prebieha bezpečnostný audit

V súčasnosti podľa trnavskej polície v školách prebieha bezpečnostný audit, vyplňovanie bezpečnostného dotazníka, a to aj za účasti a pomoci kontaktného policajta.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

„Jeho vyplnením chceme zistiť skutkový stav školského zariadenia a byť následne súčinní pri nastavení vnútornej bezpečnosti školy. Dotazník má poukázať na silné stránky školy z pohľadu bezpečnosti, ale zároveň upriamiť pozornosť na slabé stránky (nedostatky), ktoré môžu ohroziť bezpečnosť samotnej školy. Na základe vyhodnotenia tohto dotazníka bude možné adresne zacieliť preventívnu a odbornú činnosť polície v týchto zariadeniach,“ dodala polícia.

Viac k témam: atrapa, Mestská polícia Trnava, trnavská polícia, Výtržníctvo, Výučba, Zbraň
Zdroj: SITA.sk – V Trnave mladík vytiahol zbraň na spolužiakov, zasahovala polícia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Atentátnik na Fica možno nebol osamelý vlk, Šutaj Eštok upozornil na jeho vymazanú komunikáciu na sociálnej sieti (video)

Robert Kaliňák uviedol, že rokovania na parlamentnom Výbore pre obranu a bezpečnosť sú dôležité aj preto, lebo sa tam stretáva koalícia s opozíciou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *