Home / SLOVENSKO / Mladí esejisti reflektovali na dve dekády Slovenska v Európskej únii

Mladí esejisti reflektovali na dve dekády Slovenska v Európskej únii

10.5.2024 (SITA.sk) – V priestoroch Európskeho domu v Bratislave sa konalo vyhodnotenie esejistickej súťaže „20 rokov Slovenska v Európskej únii,“ organizovanej europoslancom Ivanom Štefancom. Okrem výstupov mladých esejistov, podujatie obohatila aj diskusia s bývalým premiérom Mikulášom Dzurindom, ktorý zdôraznil dôležitosť zapájania mladých ľudí do politiky a verejného diania.

Súťaž, zameraná na zhodnotenie účasti Slovenska v Európskej únii počas uplynulých dvadsiatich rokov, prilákala až 35 škôl z celého Slovenska.

Európska únia je aj náš projekt, a o to, čo je naše, sa treba starať. Veľmi ma teší, že sa do súťaže zapojilo tak veľké množstvo mladých ľudí. Ich zanietenie ma motivuje aj v mojej práci. Dobrým príkladom je aj jednotná norma pre nabíjačky elektronických zariadení, ktorú sme dokázali presadiť na európskej úrovni,“ povedal europoslanec Ivan Štefanec.

Pred vyhodnotením súťaže sa konala diskusia s bývalým predsedom vlády Mikulášom Dzurindom, ktorý vyzval mladých ľudí k účasti v politike a vo verejnom živote.

„Pripomínať si 20 rokov našej prítomnosti v Európskej únii je významné nielen pre hodnotenie toho, čo sme dosiahli, ale aj pre nastavenie smeru, ktorým sa chceme naďalej uberať. Práve preto je vaša účasť vo voľbách, ale aj v samotnej politike nesmierne dôležitá,” zdôraznil Dzurinda.

V rámci podujatia boli vyhlásení víťazi súťaže, ktorých eseje zaujali najmä svojou originalitou a hĺbkou spracovania témy. Víťazkou súťaže sa stala Andrea Bačeová z Evanjelickej spojenej školy – Evanjelického gymnázia v Martine.

Druhé miesto obsadila Michaela Novotná z Cirkevnej spojenej školy z Vranova nad Topľou a tretie miesto patrí Eme Jaškovej z Gymnázia v Spišskej Novej Vsi.

Informačný servis

Viac k témam: eseje, Európska únia, Mladí ľudia, PR
Zdroj: SITA.sk – Mladí esejisti reflektovali na dve dekády Slovenska v Európskej únii © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Atentátnik na Fica možno nebol osamelý vlk, Šutaj Eštok upozornil na jeho vymazanú komunikáciu na sociálnej sieti (video)

Robert Kaliňák uviedol, že rokovania na parlamentnom Výbore pre obranu a bezpečnosť sú dôležité aj preto, lebo sa tam stretáva koalícia s opozíciou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *