Home / šport / Hokej / Slováci sú v Ostrave kompletní, Kelemen prišiel na MS v hokeji 2024 napriek rodičovským povinnostiam (video)

Slováci sú v Ostrave kompletní, Kelemen prišiel na MS v hokeji 2024 napriek rodičovským povinnostiam (video)

10.5.2024 (SITA.sk) – Slovenská hokejová reprezentácia je už na majstrovstvách sveta v Česku v kompletnej zostave. Do dejiska základnej B-skupiny v Ostrave prišiel vo štvrtok podvečer už aj posledný jej člen Miloš Kelemen.

Dlhé lety z Arizony

Útočník so skúsenosťami zo zámorskej NHL pricestoval do Európy len vo štvrtok ráno. Stihol si zatrénovať v Bratislave a následne nabral smer Ostrava.

Viac o téme: MS v hokeji 2024

Absolvovali sme dlhé lety z Arizony až na Slovensko. Cestovali sme domov celá rodina, bolo viac vecí okolo toho. Cítim sa celkom dobre a verím, že zajtra to bude tiež dobré,“ povedal Kelemen vo videu na webe SZĽH ešte po štvrtkovom tréningu v Bratislave.

Zmena rozhodnutia

Až po ňom sa presunul do Ostravy a so spoluhráčmi z reprezentácie by mal absolvovať piatkové predzápasové rozkorčuľovanie. Na prvý duel MS 2024 proti Nemcom by mali Slováci vykorčuľovať o 16.20 h zrejme aj s Kelemenom v zostave. Taký je aspoň plán.

Verím, že to bude zajtra tiež dobré po rozkorčuľovaní. Je to najmä o hlave. Trénoval som celý rok, za pár dní z toho človek nevypadne, budem pripravený,“ sľúbil Kelemen.

>>> Slovensko na MS v hokeji 2024

Na otázku, prečo napokon zmenil rozhodnutie a po narodení syna sa napokon pridá k národnému tímu na majstrovstvách sveta, odpovedal: „Všetko dopadlo dobre, máme zdravého syna. Manželka to famózne zvláda, po vybavení všetkých formalít sme sa presunuli na Slovensko a ja môžem ísť za spoluhráčmi do reprezentácie.“

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Motivácia reprezentovať

Dvadsaťštyriročný krídelník prišiel na šampionát napriek tomu, že sa len nedávno stal otcom. V aktuálnej sezóne odohral 56 zápasov s bilanciou 16 gólov a 16 asistencií za Tucson Roadrunners v AHL.

Ďalších desať štartov so ziskom jednej asistencie pridal v NHL v drese Arizony Coyotes. Na MS v Ostrave a Prahe bude jedným z ôsmich slovenských hráčov so skúsenosťami z NHL, čo bola pred pár rokmi v národnom tíme nepredstaviteľné.

Všetky majstrovstvá sveta sú motivácia reprezentovať svoju krajinu. Tento rok sa však buduje dobrý tím a dobrá partia. Takže je to lákadlo pre nás všetkých,“ myslí si rodák z Lučenca.

Pripravený na všetky roly v tíme

Člen bronzového tímu Slovenska na OH 2022 v Pekingu a účastník MS v rokoch 2021 a 2023 chce tímu Craiga Ramsayho pomôcť ako sa len dá a bude mu jedno, s kým nastúpi v útoku.

Som pripravený na všetky roly v tíme. Som na seba kritický a minulý rok som nebol spokojný so svojimi výkonmi na MS. Takže dúfam, že teraz to bude pravý opak toho, čo minulý rok,“ dodal Kelemen vo videu na hockeyslovakia.sk.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Odchod reprezentácie SR na MS v hokeji 2024 (fotografie)

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2024, Slovensko na MS v hokeji 2024
Zdroj: SITA.sk – Slováci sú v Ostrave kompletní, Kelemen prišiel na MS v hokeji 2024 napriek rodičovským povinnostiam (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pozitivita brankára Gudlevskisa prešla počas zápasu na celý lotyšský tím, podľa trénera to bol zatiaľ ich najlepší zápas na turnaji

Strelec vyrovnávajúceho gólu na 2:2 obranca Oskars Cibulskis spomenul aj fakt, že Lotyši mali po súboji proti Švédom o čosi viac času na oddych ako Slováci.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *