Home / SLOVENSKO / Poslanci si Deň Európy uctili vypočutím slovenskej hymny a hymny Európskej únie, návrh podal predseda PS Šimečka

Poslanci si Deň Európy uctili vypočutím slovenskej hymny a hymny Európskej únie, návrh podal predseda PS Šimečka

9.5.2024 (SITA.sk) – Poslancom parlamentu vo štvrtok pred hlasovaním o 17:00 hrala okrem slovenskej hymny aj hymna Európskej únie (EÚ). Uctili si tak Deň Európy, ktorý si pripomíname práve vo štvrtok, 9. mája. Poslanci tak vyhoveli procedurálnemu návrhu podpredsedu parlamentu a predsedu hnutia Progresívne Slovensko Michala Šimečku (PS), ktorým žiadal vypočutie si hymien.

„Som presvedčený, že by sme mali byť hrdými občanmi Slovenska aj Európskej únie. A práve 9. máj nám ako Deň Európy každý rok pripomína počiatky európskej integrácie, vďaka ktorej sa náš svetadiel vyrovnal s druhou svetovou vojnou a našiel spôsob, ako spoluprácou zamedziť vojne medzi európskymi krajinami,“ napísal Šimečka na sociálnej sieti.

Deň Európy si členské krajiny EÚ v stredu a vo štvrtok pripomínajú rozsvietením niektorých pamiatok a budov v európskych farbách. V týchto farbách je vysvietený napr. Grasalkovičov palác a budova Národnej banky Slovenska v Bratislave, Víťazný oblúk v Paríži, rímske Koloseum, bruselské námestie Grand Palace, budova rakúskeho parlamentu vo Viedni, Most Samuela Becketta a budova írskeho parlamentu v Dubline, radnica vo Vilniuse, pevnosť Fort St. Angelo vo Vallette a budova rumunského parlamentu v Bukurešti. Pamiatky a budovy sú rozsvietené aj s cieľom povzbudiť ľudí k účasti na júnových voľbách do Európskeho parlamentu.

Viac k témam: Deň Európy, Hymna, Poslanci
Zdroj: SITA.sk – Poslanci si Deň Európy uctili vypočutím slovenskej hymny a hymny Európskej únie, návrh podal predseda PS Šimečka © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Atentátnik na Fica možno nebol osamelý vlk, Šutaj Eštok upozornil na jeho vymazanú komunikáciu na sociálnej sieti (video)

Robert Kaliňák uviedol, že rokovania na parlamentnom Výbore pre obranu a bezpečnosť sú dôležité aj preto, lebo sa tam stretáva koalícia s opozíciou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *