Home / SVET / Rusko musí prehrať, inak by sa Európa mala pripraviť na ďalšie konflikty, uviedla kosovská ministerka Gërvalla-Schwarz

Rusko musí prehrať, inak by sa Európa mala pripraviť na ďalšie konflikty, uviedla kosovská ministerka Gërvalla-Schwarz

9.5.2024 (SITA.sk) – Kosovská ministerka zahraničia uviedla, že jej krajina je presvedčená, že Rusko musí prehrať vojnu na Ukrajine, aby sa konflikt v Európe ďalej nerozširoval. Ako referuje web news.sky.com, Donika Gërvalla-Schwarz uviedla, že podpora Ukrajiny zo strany jej mladého národa je bezpodmienečná, a to napriek tomu, že Kyjev neuznal nezávislosť Kosova.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Ukrajina neuznala Kosovskú republiku ako štát, ale naozaj presne vieme, čím Ukrajina prechádza,“ povedala v rozhovore pre agentúru AP.

„A vieme, že existuje len jedno riešenie nielen pre Ukrajinu, ale aj pre Európu. Prehrať vojnu môže len Rusko a vyhrať túto vojnu Ukrajina. Inak by sa Európa mala pripraviť na ďalšie konflikty na našom kontinente,“ dodala Gërvalla-Schwarz. Obyvatelia Kosova boli v 90. rokoch minulého storočia terčom vojnových zločinov a iných zverstiev zo strany srbských bezpečnostných síl, čo bola skúsenosť, ktorá viedla Kosovo k hľadaniu nezávislosti.

„Hoci Kosovo je malý štát s veľmi skromnými možnosťami pomoci, snažili sme sa byť Ukrajine veľmi nápomocní a neváhali sme ukázať ľudu a štátu Ukrajina našu bezvýhradnú podporu a sympatie,“ povedala Gërvalla-Schwarz.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v máji (fotografie)

Viac k témam: podpora ukrajiny, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Rusko musí prehrať, inak by sa Európa mala pripraviť na ďalšie konflikty, uviedla kosovská ministerka Gërvalla-Schwarz © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vládna koalícia nemá úprimný záujem riešiť napätú situáciu na Slovensku, uviedlo hnutie Slovensko (video)

Podľa hnutia Slovensko to dokazuje držaním Matúša Šutaja Eštoka vo funkcii ministra vnútra, neutíchajúcimi útokmi či nestiahnutím zákona o RTVS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *