Home / SLOVENSKO / KDH vyzvalo Ficovu vládu, aby sa pripojila k skupine členských štátov Únie, ktoré presadzujú azylové procedúry

KDH vyzvalo Ficovu vládu, aby sa pripojila k skupine členských štátov Únie, ktoré presadzujú azylové procedúry

8.5.2024 (SITA.sk) – Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) vyzvalo vládu Roberta Fica (Smer-SD), aby sa pripojila k skupine členských štátov Európskej únie (), ktoré presadzujú azylové procedúry. Tie by zabezpečili riadenie migrácie mimo Európy.

Kresťanskí demokrati priblížili, že takéto riešenie je vyskúšané na základe spolupráce medzi Talianskom a Albánskom z uplynulého roku a v súčasnosti je možné vidieť, že prináša pozitívne výsledky vo výraznom znížení migračných vĺn. Podľa KDH je to správna odpoveď na migračný pakt, ktorý podľa nich nerieši problém s migráciou, ale ho iba odďaľuje.

„Okrem toho je navrhnutý systém povinnej solidarity nastavený nespravodlivo. Nereflektuje totiž solidaritu, ktorú preukazujú krajiny vrátane Slovenska voči odídencom z Ukrajiny po vypuknutí vojny. Ak nenájdeme riešenie, ktoré bude spravodlivé a bude dávať členským štátom právnu istotu, s migračnou otázkou sa nikdy efektívne nevysporiadame,“ uviedla europoslankyňa Miriam Lexmann. Europarlament prijal nový migračný pakt v apríli, avšak podľa kresťanských demokratov nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach EÚ, pridáva administratívne bariéry a vytvára právnu neistotu.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

„Aj v prípade migrácie existujú rozumné riešenia, ktoré sú v súlade s právom, rešpektujú ľudskú dôstojnosť a najmä fungujú. Zároveň si myslíme, že v tejto téme by mohla a mala panovať aj základná zhoda naprieč politickým spektrom, keďže riadenie migrácie a ochrana vonkajších hraníc sú aj v našom národnom záujme,“ povedal podpredseda KDH Viliam Karas.

Viac k témam: Europarlament, Europoslankyňa za KDH, Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Koalícia, Migrácia, Opozícia, podpredseda KDH
Zdroj: SITA.sk – KDH vyzvalo Ficovu vládu, aby sa pripojila k skupine členských štátov Únie, ktoré presadzujú azylové procedúry © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Atentátnik na Fica možno nebol osamelý vlk, Šutaj Eštok upozornil na jeho vymazanú komunikáciu na sociálnej sieti (video)

Robert Kaliňák uviedol, že rokovania na parlamentnom Výbore pre obranu a bezpečnosť sú dôležité aj preto, lebo sa tam stretáva koalícia s opozíciou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *