Home / SLOVENSKO / Nitriansky súd vrátil pozemky legitímnym majiteľom, odsúdenému podvodníkovi uložil trest odňatia slobody

Nitriansky súd vrátil pozemky legitímnym majiteľom, odsúdenému podvodníkovi uložil trest odňatia slobody

6.5.2024 (SITA.sk) – Krajský súd v Nitre definitívne rozhodol o tom, že pozemky v katastrálnom území Veľké Zálužie v okrese Nitra patria do dedičstva po zosnulom legitímnom majiteľovi.

Ako informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Zuzana Drobová, páchateľ, ktorý si pozemky prisvojil podvodným konaním, bol na základe obžaloby prokurátorky Okresnej prokuratúry Nitra za svoje skutky právoplatne potrestaný. Pozemky sa na základe žaloby prokurátora v civilnom sporovom konaní navrátili do vlastníctva zosnulého ku dňu jeho smrti a môžu byť predmetom dedičského konania.

Pre záchranu pozemkov pre dedičov podal prokurátor Krajskej prokuratúry Nitra žalobu o určenie vlastníctva k pozemkom, ktoré ku dňu smrti patrili zosnulému vlastníkovi, a ktoré neoprávnená osoba nezákonne získala a následne predala Poľnohospodárskemu družstvu vo Veľkom Záluží. K pozemkom sa osoba dostala v rozpore so zákonom tak, že nepravdivo urobila vyhlásenie o vydržaní vlastníckeho práva k predmetným nehnuteľnostiam do notárskej zápisnice,“ uviedla Drobová.

Doplnila, že skutoční majitelia sa o pochybných prevodoch dozvedeli náhodou. Odsúdenému podvodníkovi súd uložil trest odňatia slobody vo výmere dva roky, ktorý mu podmienečne odložil a určil skúšobnú dobu v trvaní tri roky.

Viac k témam: krajské súdy, Pozemky
Zdroj: SITA.sk – Nitriansky súd vrátil pozemky legitímnym majiteľom, odsúdenému podvodníkovi uložil trest odňatia slobody © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ficov atentátnik Juraj Cintula putuje do väzby, sudca sa stotožnil s návrhom prokurátorky (video+foto)

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu neprijal písomný sľub obvineného.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *