Home / SVET / Rusko za uplynulý mesiac zhodilo na Ukrajinu viac ako 3 200 bômb. Moskva zintenzívnila útoky na obyvateľstvo, tvrdí Zelenskyj

Rusko za uplynulý mesiac zhodilo na Ukrajinu viac ako 3 200 bômb. Moskva zintenzívnila útoky na obyvateľstvo, tvrdí Zelenskyj

2.5.2024 (SITA.sk) – Rusko len v apríli zaútočilo na Ukrajinu viac ako tromi tisícami navádzaných leteckých bômb, takmer 300 dronmi Šáhid a viac ako 300 raketami.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Uviedol to vo štvrtok prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj, informuje spravodajský web Kyiv Independent. Moskva v ostatných mesiacoch zintenzívnila útoky na ukrajinskú infraštruktúru a obyvateľstvo, pričom spôsobila vážne škody a obete na životoch.

V marci Rusko zaútočilo na Ukrajinu viac ako 400 raketami rôznych typov, 600 dronmi Šáhid a tromi tisícami navádzaných leteckých bômb. Podľa Kyjeva ruské letecké bomby predstavujú čoraz vážnejšie nebezpečenstvo pre ukrajinské frontové jednotky aj mestá.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v apríli 2024 (fotografie)

Viac k témam: drony Šáhid, ruské útoky, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinský prezident, útok dronmi
Zdroj: SITA.sk – Rusko za uplynulý mesiac zhodilo na Ukrajinu viac ako 3 200 bômb. Moskva zintenzívnila útoky na obyvateľstvo, tvrdí Zelenskyj © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zo severu Charkovskej oblasti evakuovali od začiatku ruskej ofenzívy už viac než desaťtisíc ľudí

Ruské sily sa naďalej pokúšajú preraziť ukrajinskú obranu pri obci Zelene a pokračujú v úsilí obsadiť mesto Vovčansk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *