Home / šport / Hokej / Slovenskú reprezentáciu opustili piati hráči, do Žiliny príde pätica zo zámoria a obranca Gajdoš z majstrovskej Nitry (video)

Slovenskú reprezentáciu opustili piati hráči, do Žiliny príde pätica zo zámoria a obranca Gajdoš z majstrovskej Nitry (video)

29.4.2024 (SITA.sk) – Po minulotýždňových prípravných dueloch proti Čechom nastali v slovenskej hokejovej reprezentácii zmeny v kádri. Ako informuje oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), národný tím opustili obrancovia Boris Brincko, Daniel Gachulinec aj útočníci Jozef Baláž, Matej Kašlík, Servác Petrovský.

Žiadne vyraďovanie nie je jednoduché

Tréner Craig Ramsay bude mať počas aktuálneho týždňa k dispozícii zo zámoria obrancu Šimona Nemca aj útočníkov Tomáša Tatara, Juraja Slafkovského, Martina Pospíšila a Pavla Regendu, z tímu nového slovenského šampióna HK Nitra príde bek František Gajdoš.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Žiadne vyraďovanie v tejto fáze prípravy nie je jednoduché. Viacerí hráči mali v doterajšej príprave lepšie i slabšie momenty. Napokon sme vybrali päticu, ktorá tím opustila. Chlapcom ďakujeme za doterajšie výkony. Pevne veríme, že v budúcnosti sa s nimi v reprezentácii ešte stretneme,“ informoval asistent trénera Peter Frühauf.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Hráči zo zámoria sa k výberu SR pripoja v Žiline a chodiť by mali postupne. „Tešíme sa na chalanov zo zámoria. Očakávame, že s ich príchodom pribudnú skúsenosti a zvýši sa nielen kvalita tímu, ale aj konkurencia v ňom. Dúfame, že chalani si po náročnej základnej časti v NHL oddýchli a budú pripravení nám pomôcť,“ pokračoval Frühauf.

Gajdoš príjemne prekvapil

Na adresu beka Gajdoša doplnil: „Má za sebou vynikajúcu sezónu. Vlani to dotiahol až na majstrovstvá sveta, kde nás príjemne prekvapil. V tohtoročnom play-off potvrdil výkonnostný vzostup, bol jeden z kľúčových obrancov Nitry na ceste za titulom. Sme radi, že napriek náročnému vrcholu sezóny prijal pozvánku do prípravy a zabojuje o miesto na šampionáte.

Vyvrcholením aktuálneho týždňa bude prípravný duel v Žiline proti reprezentácii Poľska. Generálku na MS absolvujú Slováci v utorok 7. mája v Bratislave proti Američanom. Na šampionáte (10.-26. mája) ich v základnej B-skupine v Ostrave preveria postupne Nemci, Kazachovia, Američania, Poliaci, Francúzi, Lotyši a Švédi.

Viac k témam: NHL, Slovenská hokejová reprezentácia
Zdroj: SITA.sk – Slovenskú reprezentáciu opustili piati hráči, do Žiliny príde pätica zo zámoria a obranca Gajdoš z majstrovskej Nitry (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Česi sú na dobrej ceste prekonať vlastný rekord v návštevnosti z MS 2015

V porovnaní s MS 2015 má aréna v Ostrave pre fanúšikov o 289 miest viac, v Prahe je to 30 "nových" miest.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *