Home / šport / Hokej / Třinec si vo finále českej extraligy pripísal druhú výhru, ku ktorej pomohli Slováci, Hudáček sa blysol dvomi gólmi

Třinec si vo finále českej extraligy pripísal druhú výhru, ku ktorej pomohli Slováci, Hudáček sa blysol dvomi gólmi

21.4.2024 (SITA.sk) – Aj v sobotňajšom treťom finále play-off českej hokejovej extraligy sa potvrdilo, že ťahúňmi úradujúceho šampióna HC Oceláři Třinec sú aj slovenskí hráči.

V domácom prostredí triumfovali nad Pardubicami 4:3 a tri ich góly zaznamenali Slováci. V prvej tretine Třinec viedol zásahom Marka Daňa, Libor Hudáček neskôr dvoma gólmi zariadil náskok domácich 3:1.

Hudáčka vyhecoval krosček

„Oceliari“ si pripísali druhý finálový triumf napriek tomu, že strelecky omnoho aktívnejší bol ich súper.

Tridsaťtriročného Hudáčka vyburcovala udalosť z úvodu stretnutia, už v piatej minúte sa totiž z ľadu ťažko zbieral po zákroku protihráča.

„Neviem, či sa k tomu môžem vyjadriť… Dostal som krosček a trochu ma to zabolelo. Miesto som si zaľadoval a vyhecovalo ma to,“ priznal v rozhovore pre hokej.cz.

Rodák z Levoče sa v sobotu prezentoval dvoma delovkami, prvú zaznamenal v úvodnej tretine pri presilovke a druhú hneď v úvode druhej časti. „Ako sa hovorí, sadlo mi to. Som veľmi rád, že som mohol tímu pomôcť gólmi,“ poznamenal.

Teraz je pod tlakom súper

Hráči Třinca bojovali aj za slovenského obrancu Martin Marinčina, ktorého zranenie z druhého duelu už nepustí do hry.

„Máme tu ďalších chalanov, ktorí sa na finále tešia. Dokázali, že každý je nahraditeľný. Mám radosť aj za nich, že môžu hrať a aj oni podržali mužstvo. Obrancovia to zvládli ukážkovo, super práca! Máme ich šesť, ale ešte máme niekoho aj v zálohe. Snažíme sa im pomáhať, blokujeme strely. Pomáhame si navzájom a zatiaľ do zvládame,“ pokračoval L. Hudáček.

Štvrtý duel série je v Třinci na programe už v nedeľu. „Tlak je teraz na strane súpera,“ dodal skúsený slovenský útočník podľa hokej.cz.

Viac k témam: Česká Tipsport extraliga
Zdroj: SITA.sk – Třinec si vo finále českej extraligy pripísal druhú výhru, ku ktorej pomohli Slováci, Hudáček sa blysol dvomi gólmi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Útočník Tatar už absolvoval tréning so slovenskou reprezentáciou, jeho štart v súboji proti Poliakom je otvorený (video)

Tatar chce do začiatku svetového šampionátu stmeliť kolektív a vytvoriť z hráčov dobrú partiu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *