Home / SVET / Vojna v Pásme Gazy je nepochybne vojnou proti ženám, tvrdí regionálna riaditeľka OSN

Vojna v Pásme Gazy je nepochybne vojnou proti ženám, tvrdí regionálna riaditeľka OSN

16.4.2024 (SITA.sk) – Od začiatku izraelskej ofenzívy v Pásme Gazy bolo zabitých približne 10-tisíc žien. Referuje o tom web news.sky.com s odvolaním sa na správu Organizácie Spojených národov (OSN).

„Počas šiestich mesiacov vojny bolo zabitých 10-tisíc palestínskych žien v Pásme Gazy, medzi nimi odhadom 6-tisíc matiek, takže asi 19-tisíc detí osirelo,“ uvádza sa v správe OSN.

Viac o téme: Izraelsko-palestínsky konflikt

Susanne Michailová, regionálna riaditeľka Organizácie Spojených národov pre rodovú rovnosť a posilnenie postavenia žien (UN Women) pre arabské štáty, uviedla, že tí, ktorí prežili bombové útoky, trpia „každodenným hladovaním, chorobami a neustálym strachom“.

„Vojna v Pásme Gazy je nepochybne vojnou proti ženám, ktoré platia vysokú cenu za vojnu, ktorú nevyvolali,“ dodala. Správa OSN tiež zistila, že v Pásme Gazy sa každých desať minút zraní alebo zomrie jedno dieťa.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Izraelsko-palestínsky konflikt 2023 (fotografie)

Viac k témam: Izraelsko-palestínsky konflikt, Obete
Zdroj: SITA.sk – Vojna v Pásme Gazy je nepochybne vojnou proti ženám, tvrdí regionálna riaditeľka OSN © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Propalestínske protesty eskalujú, demonštranti obsadili budovu na Kolumbijskej univerzite (video)

Incident je najnovšou eskaláciou propalestínskych protestov, ktoré sa rozšírili po univerzitách naprieč Spojenými štátmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *