Home / SLOVENSKO / Machaj aj vedenie RTVS sa vymedzili voči výrokom Fica, považujú ich za prípravu skráteného legislatívneho konania k STaR

Machaj aj vedenie RTVS sa vymedzili voči výrokom Fica, považujú ich za prípravu skráteného legislatívneho konania k STaR

8.4.2024 (SITA.sk) – Vedenie Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) sa vymedzilo voči výrokom premiéra a predsedu sprany Smer-SD Roberta Fica.

Generálny riaditeľ Ľuboš Machaj a manažment verejnoprávneho telerozhlasu sa ohradili voči tvrdeniu Fica, ktorý vo videu na sociálnej sieti uviedol, že „je ešte pár citlivých tém, ktoré musí vládna koalícia rázne a rýchlo vyriešiť, najmä doslova ilegálne politické pôsobenie RTVS“.

Machaj v reakcii na to uisťuje verejnosť, že inštitúcia si plní a aj bude plniť všetky úlohy, ktoré jej vyplývajú z legislatívy a z podstaty jej verejnoprávneho poslania.

„Považujem slová predsedu vlády SR za prípravu procesu skráteného legislatívneho konania v súvislosti s novým zákonom o verejnoprávnom médiu, ktorého zjavným účelom je mocenské ovládnutie nezávislého a verejnoprávneho vysielateľa Rozhlasu a televízie Slovenska,“ myslí si generálny riaditeľ RTVS.

Machaj sa spolu s manažmentom verejnoprávneho vysielateľa tiež obracajú na vládnu koalíciu, aby „namiesto vytvárania negatívnej mienky o verejnoprávnych médiách, ktorá má dopad aj na zamestnancov RTVS, začala konečne konštruktívny dialóg o fungovaní verejnoprávneho média v súčasnej spoločnosti“.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Generálny riaditeľ RTVS, Koalícia, Premiér Slovenskej republiky, RTVS Rozhlas a televízia Slovenska
Zdroj: SITA.sk – Machaj aj vedenie RTVS sa vymedzili voči výrokom Fica, považujú ich za prípravu skráteného legislatívneho konania k STaR © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Atentátnik na Fica možno nebol osamelý vlk, Šutaj Eštok upozornil na jeho vymazanú komunikáciu na sociálnej sieti (video)

Robert Kaliňák uviedol, že rokovania na parlamentnom Výbore pre obranu a bezpečnosť sú dôležité aj preto, lebo sa tam stretáva koalícia s opozíciou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *