Home / SLOVENSKO / Šimečka zagratuloval Pellegrinimu k víťazstvu a chce veriť, že bude lepším prezidentom než predsedom parlamentu

Šimečka zagratuloval Pellegrinimu k víťazstvu a chce veriť, že bude lepším prezidentom než predsedom parlamentu

7.4.2024 (SITA.sk) – Predseda hnutia Progresívne Slovensko Michal Šimečka zagratuloval víťazovi prezidentských volieb Petrovi Pellegrinimu (Hlas-SD) k víťazstvu v prezidentských voľbách. Chce však podľa vlastných slov veriť, že Pellegrini bude lepším prezidentom, než je predsedom parlamentu.

Viac o téme: Prezidentské voľby na Slovensku 2024

„Mal by pamätať na to, že jeho úlohou je zastupovať všetkých občanov a občianky Slovenska, aj tých vyše milióna, ktorí si priali za prezidenta Ivana Korčoka. Ten odviedol spolu so svojím tímom vynikajúcu kampaň a je mi nesmierne ľúto, že nezvíťazil – bol by výborným prezidentom,“ myslí si Šimečka.

Šéf progresívcov tiež vyjadril názor, že prezidentská kampaň bola zo strany vládnej koalície „plná podrazov, klamstiev, strašenia a prekračovania písaných aj nepísaných pravidiel súťaže“.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Druhé kolo prezidentských volieb na Slovensku 2024 (fotografie)

Šimečka si tiež myslí, že sa potvrdilo, že pre Slovensko sú nebezpeční a nezastavia sa pred ničím. Ale zároveň zdôraznil, že napriek všetkému bola táto výhra relatívne tesná.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Volebná noc Ivana Korčoka v 2. kole prezidentských volieb na Slovensku 2024 (fotografie)

„Sú poraziteľní. Nesmieme strácať nádej. Musíme spolupracovať, musíme sa zmobilizovať a musíme ich začať porážať, v každých ďalších voľbách, ktoré nás čakajú. Už čoskoro. Je to ťažké, ale som presvedčený, že sa to dá,“ uzavrel.

https://cdnv.sita.sk/sites/34/2017/05/vyjadrenie-michala-simecku-vo-volebnom-stabe-ivana-korcoka.mp4

Viac k témam: Kandidát na prezidenta Peter Pellegrini (Prezidentské voľby 2024), Predseda hnutia Progresívne Slovensko, Prezidentské voľby na Slovensku 2024
Zdroj: SITA.sk – Šimečka zagratuloval Pellegrinimu k víťazstvu a chce veriť, že bude lepším prezidentom než predsedom parlamentu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vinník je iba jeden, podľa Královiča je nevhodné ukazovať prstom na médiá, opozíciu či na samotného premiéra (video)

Stopercentná bezpečnosť chránených osôb sa podľa odborníka na bezpečnosť Martina Královiča nedá dosiahnuť, dajú sa podľa neho len minimalizovať riziká.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *