Home / SLOVENSKO / Verejnoprávny telerozhlas sa vymedzil voči Tarabovmu statusu z Veľkonočnej nedele

Verejnoprávny telerozhlas sa vymedzil voči Tarabovmu statusu z Veľkonočnej nedele

2.4.2024 (SITA.sk) – Verejnoprávny Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) sa vymedzil voči statusu ministra životného prostredia Tomáša Tarabu z Veľkonočnej nedele, 31. marca. „V statuse uviedol, že web RTVS namiesto príbehu o najväčších sviatkoch predkladá „duchaplný príbeh“ o Zuzane Fialovej,“ pripomenul verejnoprávny vysielate.

Poukázal na to, že predmetný článok, na ktorý Taraba odkazoval, bol zverejnený v stredu 27. marca, pričom išlo o promo na reláciu Hit roka, ktorú odvysielali v nasledujúci deň (štvrtok 28. apríla).

RTVS zdôraznila, že si uvedomuje význam najväčších kresťanských sviatkov a ctí si ich, a poukázala na mimoriadnu vysielaciu štruktúru rozhlasu i televízie počas nich. Rovnako poukázala aj na nejeden článok na webových portáloch.

„RTVS v televíznom a rozhlasovom vysielaní reflektovala silný náboženský charakter sviatkov a odvysielala programy ako Služby božie z Poltára, minisériu Volajte ma František. Na Veľkonočnú nedeľu, ktorú ako najväčší sviatok slávia katolícki veriaci, uviedla v priamom prenose Slávnostnú svätú omšu s pápežom Františkom z Vatikánu a tradičné požehnanie mestu a svetu Urbi et Orbi,“ vymenúva verejnoprávny telerozhlas.

Viac k témam: Minister životného prostredia SR
Zdroj: SITA.sk – Verejnoprávny telerozhlas sa vymedzil voči Tarabovmu statusu z Veľkonočnej nedele © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kolícia ani po dvoch mesiacoch nevyvodila chyby štátnych zložiek pri atentáte na Fica, vyčíta KDH

KDH poukázalo na americké tajné služby, ktoré po útoku na Donalda Trumpa priznali svoje pochybenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *