Home / SLOVENSKO / Slováci chcú vidieť Korčoka a Pellegriniho v spoločných debatách, ukázal prieskum

Slováci chcú vidieť Korčoka a Pellegriniho v spoločných debatách, ukázal prieskum

2.4.2024 (SITA.sk) – Väčšina Slovákov chce podľa prieskumu vidieť prezidentských kandidátov v spoločnej diskusii. Z výsledkov vyplynulo, že ľudí zaujíma vízia Slovenska v podaní budúceho prezidenta, a to aj od tých kandidátov, ktorých názory a postoje dobre poznajú.

Viac o téme: Prezidentské voľby na Slovensku 2024

„Väčšina odborníkov a politických analytikov sa zhoduje, že prezidentská kampaň pred prvým kolom prezidentských volieb bola fádna. Súhlasia s nimi aj Slováci a Slovenky, ktorí jej v prieskume najčastejšie prisúdili prívlastok nudná. Až 79 percent ľudí si myslí, že prezidentskí kandidáti by mali prijať pozvanie do predvolebných diskusií,“ uviedla Denisa Lakatošová z agentúry NMS Market Research Slovakia s tým, že toto presvedčenie je najsilnejšie medzi sympatizantmi opozičných strán, ale zastávajú ho aj tri štvrtiny sympatizantov strán vládnej koalície.

Pomáhajú s výberom

Z prieskumu ďalej vyplynulo, že šiestim z desiatich Slovákov pomáhajú predvolebné debaty rozhodnúť sa, koho budú voliť. Len 28 percentám populácie predvolebné debaty nepomáhajú v rozhodnutí a 80 percent respondentov v prieskume vyjadrilo svoj jednoznačný postoj, že je pre nich dôležité poznať víziu Slovenska od svojho budúceho prezidenta. Lakatošová doplnila, že tento postoj je najsilnejší u sympatizantov Ivana Korčoka (96 percent), ale je silno zastúpený aj u sympatizantov jeho oponenta Petra Pellegriniho (86 percent).

Sociálne siete ako komunikačný kanál

Agentúra uviedla, že televízne spravodajstvo a televízne debaty patria medzi najčastejšie zdroje, z ktorých ľudia čerpajú informácie o prezidentských kandidátoch. Ako ďalej z prieskumu vyplynulo, silným komunikačným kanálom sú aj sociálne siete, z ktorých čerpá informácie o kandidátoch 43 percent populácie a z podkastov získava informácie 12 percent voličov.

Online prieskum uskutočnila agentúra NMS Market Research Slovakia, prebiehal v čase od 13. – 18. marce 2024 na vzorke 1 030 respondentov.

Viac k témam: Kandidát na prezidenta Ivan Korčok (Prezidentské voľby 2024), Kandidát na prezidenta Peter Pellegrini (Prezidentské voľby 2024), Koalícia, Opozícia, Prezidentské voľby na Slovensku 2024, Prieskum, televízne debaty
Zdroj: SITA.sk – Slováci chcú vidieť Korčoka a Pellegriniho v spoločných debatách, ukázal prieskum © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kolícia ani po dvoch mesiacoch nevyvodila chyby štátnych zložiek pri atentáte na Fica, vyčíta KDH

KDH poukázalo na americké tajné služby, ktoré po útoku na Donalda Trumpa priznali svoje pochybenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *