Home / SLOVENSKO / Budú ochranné prilby povinné aj pre lyžiarov do 18 rokov? SNS sa pokúsi presadiť zmeny v zákone

Budú ochranné prilby povinné aj pre lyžiarov do 18 rokov? SNS sa pokúsi presadiť zmeny v zákone

1.4.2024 (SITA.sk) – Lyžiari do 18 rokov zrejme budú povinní chrániť si na lyžiarskej trati hlavu riadne upevnenou ochrannou prilbou. V súčasnosti táto povinnosť platí len pre tých, ktorí majú menej ako 15 rokov.

Zmeny v zákone o Horskej záchrannej službe budú presadzovať poslanci Slovenskej národnej strany Adam Lučanský, Milan Garaj a Rudolf Huliak už na najbližšej riadnej parlamentnej schôdzi so začiatkom 16. apríla.

„Táto legislatívna úprava vychádza z potreby prispôsobiť zákon väčšej bezpečnosti a ochrany zdravia mladistvých. Zvýšenie vekovej hranice reflektuje rastúcu potrebu ochrany tejto vekovej skupiny, ktorá je významne zastúpená medzi lyžiarmi a snoubordistami. Iniciatíva pre novelu vychádza z veľkého počtu zranených na lyžiarskych svahoch, ako aj z medzinárodných trendov v zvyšovaní bezpečnostných štandardov pre mladistvých,“ uvádzajú poslanci v návrhu.

Lyžovanie a snoubordovanie sú podľa národniarov činnosti s vysokým rizikom úrazu. Úprava tak podľa nich môže znížiť počet vážnych zranení hlavy.

Viac k témam: legislatívna úprava, Lyžiari, prilba, snoubordisti
Zdroj: SITA.sk – Budú ochranné prilby povinné aj pre lyžiarov do 18 rokov? SNS sa pokúsi presadiť zmeny v zákone © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Návrat Ficovej vlády znamenal koniec snáh o zlepšenie slobody médií na Slovensku, uvádzajú Reportéri bez hraníc

Slovensko sa prepadlo v rebríčku slobody tlače o 12 priečok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *