Home / KULTÚRA / Hudba / Karla Gotta prepustili z nemocnice, pre chorobu rušil koncerty

Karla Gotta prepustili z nemocnice, pre chorobu rušil koncerty

PRAHA 27. februára (WebNoviny.sk) – Českého speváka Karla Gotta prepustili z nemocnice, kde bol so silnou chrípkou. Informuje o tom český spravodajský portál iDNES.cz s odvolaním sa na jeho hovorkyňu Anetu Stolzovú. „Pána Gotta v pondelok po obede prepustili z nemocnice domov,“ uviedla.

Sedemdesiatosemročný spevák, ktorý strávil v opatere lekárov necelé dva týždne, musel pre chorobu zrušiť aj niektoré svoje pracovné záväzky a nevystúpil preto napríklad ani na Česko-Slovenskom plese v pražskom Obecnom dome.

Karel Gott pracoval ako vyučený elektromontér v ČKD a popri práci študoval spev na konzervatóriu. Preslávil ho angažmán v Divadle Semafor v prvej polovici 60. rokov. Neskôr spoluzakladal Divadlo Apollo, kde pôsobil do roku 1967. Počas kariéry vydal viac než 100 albumov.

Odporúčame:
Karel Gott ochorel na silnú chrípku, lieči sa v nemocnici

Účinkoval tiež vo filmoch Kdyby tisíc klarinetů (1964), Hvězda padá vzhůru (1974), Romance za korunu (1975), Dědictví aneb Kurvahošigutntag (1992) a jeho pokračovaní Dědictví aneb Kurvaseneříká (2014) či v rozprávke Z pekla štěstí 2 (2001).

Viac k témam: chrípka, hudba, Karel Gott, nemocnica
Zdroj: Webnoviny.sk – Karla Gotta prepustili z nemocnice, pre chorobu rušil koncerty © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zomrel Eugen Šváb, významný slovenský swingový spevák

Spevák v roku 1968 emigroval do zahraničia a na Slovensko sa vrátil po novembri 1989.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *