Home / SLOVENSKO / Prezidentka Čaputová udelila podmienečnú milosť mužovi, ktorý bol odsúdený za prechovávanie marihuany na desať rokov

Prezidentka Čaputová udelila podmienečnú milosť mužovi, ktorý bol odsúdený za prechovávanie marihuany na desať rokov

27.3.2024 (SITA.sk) – Prezidentka Zuzana Čaputová udelila podmienečnú milosť 31-ročnému mužovi, ktorého odsúdili za prechovávanie marihuany. Odsúdený bol na trest odňatia slobody na desať rokov, z ktorého si odpykal viac ako päť rokov a štyri mesiace vo väzení s najprísnejším maximálnym stupňom stráženia.

Informoval o tom hovorca prezidentky Martin Strižinec s tým, že prezidentka mu zvyšok trestu odpustila pod podmienkou, že štyri roky a osem mesiacov odo dňa udelenia milosti nespácha úmyselný trestný čin.

Hovorca prezidentky ďalej spresnil, že muž marihuanu ako spolupáchateľ kúpil, priviezol a prechovával vo väčšom rozsahu, ale neobchodoval s ňou. V minulosti nebol súdne trestaný, nespáchal žiadny priestupok, pracoval a viedol riadny život. Kladné hodnotenie mal aj z ústavu na výkon trestu a po prepustení môže pomôcť svojej rodine, a to najmä starým rodičom, ktorí sú onkologickými pacientmi.

Ako prezidentka informovala, stotožňuje sa s myšlienkou, že drogovú trestnú činnosť je potrebné primerane postihovať, no v prípade odsúdeného muža, vzhľadom na trestný čin a nižšiu spoločenskú nebezpečnosť jeho konania považuje doposiaľ vykonaný trest za dostatočný. Prezidentka prihliadala aj na celospoločenskú diskusiu o neprimeranosti trestov za držanie marihuany pre vlastnú spotrebu.

Viac k témam: Drogová trestná činnosť, Marihuana, omilostenie, Prezidentka SR
Zdroj: SITA.sk – Prezidentka Čaputová udelila podmienečnú milosť mužovi, ktorý bol odsúdený za prechovávanie marihuany na desať rokov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Moskva na Ukrajine stratila ďalších viac ako tisíc vojakov, prišla aj o desiatky kusov techniky

Celkové straty Ruska od začiatku invázie na Ukrajinu vzrástli na viac ako 465 000 ľudí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *