Home / SVET / Ruská kozmická loď s triom astronautov úspešne dorazila na Medzinárodnú vesmírnu stanicu (video)

Ruská kozmická loď s triom astronautov úspešne dorazila na Medzinárodnú vesmírnu stanicu (video)

25.3.2024 (SITA.sk) – Na Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS) v pondelok dorazila ruská kozmická loď Sojuz MS-25 s trojicou astronautov.

Raketa, ktorá odštartovala z kozmodrómu Bajkonur v Kazachstane, úspešne dopravila na ISS americkú kozmonautku Tracy Dysonovú, ruského kozmonauta Olega Novického a ich bieloruskú kolegyňu Marinu Vasilevskú.

Astronauti sa na ISS dostali na druhý pokus, keďže predchádzajúci minulotýždňový štart sa nepodaril po tom, ako bol zastavený automatickým bezpečnostným systémom asi 20 sekúnd pred plánovaným štartom.

Live: Watch the @Space_Station hatch open to welcome the next set of orbital residents, including astronaut Tracy C. Dyson. https://t.co/g4CtTk4tvh
— NASA (@NASA) March 25, 2024
 Traja astronauti sa pripojili k posádke stanice, ktorú tvoria astronauti amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA) Loral O’Hara, Matthew Dominick, Mike Barratt a Jeanette Epps, ako aj Rusi Oleg Kononenko, Nikolaj Čub a Alexander Grebenkin. Novickij, Vasilevská a O’Hara sa vrátia na Zem 6. apríla.

Viac k témam: Bajkonur, Vesmír
Zdroj: SITA.sk – Ruská kozmická loď s triom astronautov úspešne dorazila na Medzinárodnú vesmírnu stanicu (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensko je pre zahraničných pracovníkov nezaujímavé, na prvom mieste sa umiestnila Austrália

Ľudia sa sťahujú do zahraničia predovšetkým z pracovných a finančných dôvodov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *