Home / SVET / Zelenského vôbec neprekvapilo Putinovo konanie, pokus spojiť útok v Moskve s Ukrajinou bol predvídateľný (video)

Zelenského vôbec neprekvapilo Putinovo konanie, pokus spojiť útok v Moskve s Ukrajinou bol predvídateľný (video)

24.3.2024 (SITA.sk) – Po útoku v koncertnej sále pri Moskve sa podľa ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského ruský vodca Vladimir Putin snaží vinu zvaliť na niekoho druhého.

Vždy obviňujú iných

„Putin a jeho násilníci sa len snažia obviniť niekoho iného… Už sa to v minulosti stalo. Do vzduchu vyleteli domy, odohrala sa streľba, výbuchy, a vždy obviňujú iných,“ povedal Zelenskyj v súvislosti s piatkovým teroristickým útokom, ku ktorému sa prihlásila organizácia Islamský štát.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Informuje o tom web Kyjiv Independent. Ukrajinský prezident odmietol pokus Kremľa spájať útok v koncertnej sále Crocus City Hall na západnom okraji Moskvy s Ukrajinou. Zelenskyj poznamenal, že Putin v súvislosti so streľbou najprv mlčal a čakal celý deň, kým našiel spôsob, „ako ju spojiť s Ukrajinou“.

What happened in Moscow yesterday is obvious, and Putin and other scums are trying to shift the blame to someone else. Their methods are always the same. We have seen it all before. There were blown-up houses, mass shootings, and explosions. And they always blame others.
They… pic.twitter.com/N6WhZujMh9

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) March 23, 2024

 Podozriví utiekli na Ukrajinu

„To bolo absolútne predvídateľné,“ dodal. Ruský vodca vyhlásil, že zadržaní podozriví plánovali utiecť na Ukrajinu, kde pre nich bolo údajne pripravené „okno„.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v marci 2024 (fotografie)

Podľa ukrajinského obranného spravodajstva (HUR) teroristický útok v koncertnej sále bol „úmyselnou provokáciou Putinových špeciálnych služieb“. Zámerom podľa HUR bolo ospravedlniť „ešte tvrdšie“ údery proti Ukrajine a totálnu mobilizáciu v Rusku.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident, streľba v Moskve, Teroristický útok, Teroristický útok v Moskve, Ukrajinský prezident
Zdroj: SITA.sk – Zelenského vôbec neprekvapilo Putinovo konanie, pokus spojiť útok v Moskve s Ukrajinou bol predvídateľný (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

V Londýne vyčíňal muž s mečom, zabil 13-ročného chlapca a štyroch ľudí

Na mieste zatkli 36-ročného muža.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *