Home / šport / Hokej / Slafkovský bodoval v piatom zápase za sebou, Černák prihral na víťazný gól (video)

Slafkovský bodoval v piatom zápase za sebou, Černák prihral na víťazný gól (video)

20.3.2024 (SITA.sk) – V zámorskej hokejovej NHL si v noci na stredu pripísali asistencie dvaja slovenskí korčuliari.

Útočník Montrealu Canadiens Juraj Slafkovský prihrával na gól spoluhráčovi z útoku Nickovi Suzukimu pri prehre svojho tímu na ľade Edmontonu Oilers 2:3 po predĺžení.

O výsledku rozhodol Draisaitl

O osude duelu rozhodol v 64. minúte Leon Draisaitl zásahom v presilovej hre.

Juraj Slafkovský bodoval v piatom stretnutí v rade. Devätnásťročný útočník strávil na ľade takmer 20 minút, pripísal si dva plusové body, dve strely na bránku, tri bodyčeky a jeden menší trest za podrazenie.

Jednotka draftu z roku 2022 má po 68 odohraných dueloch na konte 37 kanadských bodov za 14 gólov a 23 asistencií.

Černák raz bodyčekoval

Asistenciu pri výhre Tampy Bay Lighting na ľade obhajcu Stanleyho pohára Vegas Golden Knights zaznamenal slovenský obranca Erik Černák. Odchovanec košického hokeja prihrával na zásah Nikitu Kučerova, ktorý upravil gólom do prázdnej bránky na konečných 5:3 pre Tampu.

Černák strávil na ľade viac ako 18 minút, raz bodyčekoval a brankára súpera ohrozil jednou strelnou na bránku. Defenzívna opora „bleskov“ má v tejto sezóne na konte 11 kanadských bodov za 1 gól a 10 asistencií.

V akciu bol aj ďalší slovenský obranca Šimon Nemec. Draftová dvojka z roku 2022 pri výhre jeho New Jersey Devils nad Pittsburghom Penguins 5:3 nebodovala. Nemec nastúpil v tretej obrannej dvojici a odohral viac ako 21 minút. Zapísal si jeden mínusový bod a tri strely na bránku.

Traja hráči s hetrikom

V trinásťzápasovom nočnom programe sa až traja hráči prezentovali hetrikom. Český útočník David Pastrňák strelil tri góly pri výhre Bostonu Bruins s Ottawou Senators 6:2.

Rovnaký nástrel dosiahol aj Mark Scheifele z Winnipegu Jets pri triumfe svojho tímu na ľade New Yorku Rangers 4:2. A z troch gólov sa tešil aj Fín Mikko Rantanen, ktorý žiaril pri výhre svojho Colorada Avalanche na ľade St. Louis Blues 4:3.

Viac k témam: NHL
Zdroj: SITA.sk – Slafkovský bodoval v piatom zápase za sebou, Černák prihral na víťazný gól (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovenskí hokejisti na MS do 18 rokov prehrali zápas s Lotyšmi, nepomohla im ani hra bez brankára

Mladí Slováci síce mali miernu streleckú prevahu, no súper ich školil z efektivity.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *