Home / SVET / Donald Trump tvrdí, že „maximálny tlak“ na Pchjongjang musí pokračovať

Donald Trump tvrdí, že „maximálny tlak“ na Pchjongjang musí pokračovať

WASHINGTON 26. februára (WebNoviny.sk) – Biely dom sa v nedeľu vyjadril, že uvidí, či je záujem o rokovania zo strany Severnej Kórey seriózny.

Hovorkyňa Bieleho domu Sarah Huckabeeová Sandersová povedala, že prezident Donald Trump je naďalej odhodlaný dosiahnuť „úplnú, overiteľnú a nezvratnú denuklearizáciu“ Kórejského polostrova.

Nové sankcie na Severnú Kóreu

Spojené štáty, Južná Kórea a ďalšie štáty sa podľa slov hovorkyne spoločne zhodujú na tom, že výsledkom akéhokoľvek dialógu s Kórejskou ľudovodemokratickou republikou (KĽDR) musí byť práve denuklearizácia.

Odporúčame:
KĽDR je pripravená rokovať s USA, ide o prelomovú udalosť

Prezident Trump tiež tvrdí, že „maximálny tlak“ na Pchjongjang musí pokračovať, kým sa tamojší režim nevzdá jadrových a raketových programov. Americká vláda uvalila minulý týždeň nové sankcie na Severnú Kóreu.

Prelomová informácia

Podpredseda Ústredného výboru vládnucej komunistickej Kórejskej strany práce Kim Jong-čol v nedeľu v juhokórejskom Pjongčangu vyhlásil, že KĽDR je pripravená na rokovania so Spojenými štátmi. Severokórejský vodca Kim Čong-un má podľa neho „jednoznačný zámer zúčastniť sa“ na rokovaniach s USA.

Ide o prelomovú informáciu, keďže Severná Kórea doteraz označovala Spojené štáty za najväčšieho nepriateľa, vyhrážala sa im zničením a práve obranou pred Američanmi odôvodňovala potrebu svojho jadrového a raketového programu.

Viac k témam: Donald Trump, Kim Čong-un, KĽDR Kórejská ľudovodemokratická republika, Severná Kórea
Zdroj: Webnoviny.sk – Donald Trump tvrdí, že „maximálny tlak“ na Pchjongjang musí pokračovať © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Očakávaná dĺžka života v Európskej únii bola vlani 81,5 roka, ako sme na tom na Slovensku?

V porovnaní s úrovňou pred pandémiou v roku 2019 zaznamenalo 18 krajín únie v minulom roku nárast strednej dĺžky života.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *