Home / SVET / Ďalší vrcholný manažér ropného gigantu Lukoil je mŕtvy, spáchal samovraždu vo svojej kancelárii

Ďalší vrcholný manažér ropného gigantu Lukoil je mŕtvy, spáchal samovraždu vo svojej kancelárii

14.3.2024 (SITA.sk) – Vo veku 54 rokov „náhle“ zomrel viceprezident najväčšej súkromnej ruskej ropnej spoločnosti Lukoil Vitalij Robertus. Uviedla to firma bez uvedenia ďalších podrobností. Robertus, ktorý v ruskom ropnom gigante pracoval viac ako 30 rokov, je ďalším zo série vrcholových manažérov Lukoilu, ktorý zomrel za náhlych okolností. Informuje o tom portál Sky News. Web Ukrajinská pravda citoval ruský telegramový kanál Baza, podľa ktorého Robertus, spáchal samovraždu vo svojej kancelárii.

V októbri minulého roka Lukoil oznámil, že na zlyhanie srdca vo veku 66 rokov zomrel predseda predstavenstva Vladimir Nekrasov. Bývalého šéfa Lukoilu Alexandra Subbotina našli mŕtveho v máji 2022 a za príčinu jeho smrti sa považuje infarkt srdca. V septembri toho istého roka predseda správnej rady Lukoilu Raviľ Maganov zomrel, keď vypadol z okna v nemocnici.

Lukoil ako jedna z mála ruských spoločností verejne žiadal zastavenie ruskej vojenskej invázie na Ukrajinu.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Úmrtie, viceprezident, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Ďalší vrcholný manažér ropného gigantu Lukoil je mŕtvy, spáchal samovraždu vo svojej kancelárii © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nočný útok na Odesu zabil troch ľudí

Rusko zaútočilo na Odesu aj v pondelok, čo si vyžiadalo päť mŕtvych.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *