Home / SVET / Protikremeľskí bojovníci sa nevzdávajú, ich cieľom je zvrhnúť Putinov režim

Protikremeľskí bojovníci sa nevzdávajú, ich cieľom je zvrhnúť Putinov režim

14.3.2024 (SITA.sk) – Ruská protivzdušná obrana zostrelila v Belgorodskej oblasti osem vzdušných cieľov. Ako referuje web Ukrajinská pravda, na Telegrame to uviedol gubernátor oblasti Viačeslav Gladkov.

Ruské spravodajské kanály na Telegrame zároveň informujú o údajnom pokuse „ukrajinskej sabotážnej a prieskumnej skupiny“ vstúpiť na územie Belgorodskej oblasti.

Protikremeľskí bojovníci z Ruského dobrovoľníckeho zboru sa však voči týmto správam ohradili a tvrdili, že to boli oni, kto zaútočil na vojenské ciele v Rusku. Vysvetlili, že boli nútení začať paľbu, pretože Rusko pokračuje v útokoch na mierumilovné dediny a mestá na Ukrajine.

Vyzývali ľudí na evakuáciu

Dobrovoľníci z Légie Sloboda Ruska, Ruského dobrovoľníckeho zboru a Sibírskeho práporu v stredu vyzvali obyvateľov Belgorodskej a Kurskej oblasti, ktorí bývajú v blízkosti vojenských objektov, aby sa evakuovali.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ukrajinská rozviedka neskôr priniesla správu, že miestne úrady v Belgorodskej a Kurskej oblasti blokujú evakuáciu a zakazujú ľuďom odísť pod hrozbou pokút a prepustenia z práce.

Protiputinovskí bojovníci znova apelovali na evakuáciu vo štvrtok ráno, pričom povedali, že spustia paľbu na ruské vojenské ciele do hodiny a pol po zverejnení príspevku.

Zvyšuje sa rozsah bojov

Protikremeľskí bojovníci tvrdia, že s každou ďalšou operáciou na území Ruska sa rozsah bojov zvyšuje a získavajú na svoju stranu „viac delostrelectva, viac techniky a viac ľudí“.

Dobrovoľník z Légie Sloboda Ruska Alexej Baranovskij vo štvrtok ráno vyhlásil, že „situácia v Kurskej oblasti je napätá a boje pokračujú v Belgorodskej oblasti“ a že ich „oslobodzovacia operácia prebieha už tri dni a bude pokračovať“.

Cieľom je v konečnom dôsledku zvrhnúť Putinov režim,“ povedal Baranovskij.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v marci 2024 (fotografie)

Viac k témam: Légia sloboda Ruska, ruská protivzdušná obrana, rusko-ukrajinský konflikt, Ruský dobrovoľnícky zbor
Zdroj: SITA.sk – Protikremeľskí bojovníci sa nevzdávajú, ich cieľom je zvrhnúť Putinov režim © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Propalestínske protesty na univerzitách naďalej pokračujú, židovskí študenti sa boja vkročiť do budovy (foto)

Študenti aj niektorí zamestnanci požadujú, aby sa univerzity odklonili od spoločností podporujúcich Izrael a vojnu v Pásme Gazy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *