Home / SLOVENSKO / Poisťovňa KOOPERATIVA získala 35 %-ný podiel v spoločnosti UNIVERSAL maklérsky dom

Poisťovňa KOOPERATIVA získala 35 %-ný podiel v spoločnosti UNIVERSAL maklérsky dom

14.3.2024 (SITA.sk) – S cieľom ďalej napredovať v rozvoji obchodných aktivít na trhu životného a neživotného poistenia ako aj dôchodkového zabezpečenia vstúpila poisťovňa KOOPERATIVA do významnej spoločnosti s medzinárodným presahom. Od holandskej skupiny UMD Group B.V. získala 35 % podiel v dcérskej spoločnosti UNIVERSAL maklérsky dom, a.s.

„Ako poisťovňa, ktorá má ambíciu byť lídrom v digitalizácii na slovenskom poistnom trhu aj týmto krokom potvrdzujeme našu dlhodobú stratégiu. Teší nás, že v spojení s vedúcou spoločnosťou na trhu, ktorá má silnú sieť maklérov a prináša inovatívne nástroje na podporu obchodu, budeme môcť ešte výraznejšie napredovať v predaji našich poistných riešení,“ hovorí predseda predstavenstva a generálny riaditeľ poisťovne KOOPERATIVA Vladimír Bakeš.

UNIVERSAL maklérsky dom, a.s. je jednou z najdlhšie fungujúcich a najúspešnejších maklérskych spoločností nielen na Slovensku, ale aj v Českej republike. Zároveň patrí medzi technologických lídrov v oblasti nástrojov na podporu obchodu a to aj vďaka vlastnému digitálnemu finančnému ekosystému.

„Vstup poisťovne Kooperativa ako minoritného strategického partnera do spoločnosti UNIVERSAL maklérsky dom, a.s. je vyústením viac ako 20-ročnej úspešnej spolupráce na slovenskom finančnom trhu. Spojením s jednotkou na poistnom trhu posilňujeme našu pozíciu a súčasne zostávame nezávislou maklérskou spoločnosťou,“ hovorí generálny riaditeľ a predseda predstavenstva UNIVERSAL maklérsky dom, a.s. Marcel Zeleňák.

Proces odpredaja podielu ešte podlieha schváleniu Protimonopolného úradu SR.

Informačný servis

Viac k témam: PR
Zdroj: SITA.sk – Poisťovňa KOOPERATIVA získala 35 %-ný podiel v spoločnosti UNIVERSAL maklérsky dom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na Ministerstve kultúry údajne vzniká nový projekt mediálnej výchovy, viesť by ho mal konšpirátor Machala

Ten prednedávnom vyvolal kontroverziu svojimi výrokmi polemizujúcimi o guľatosti planéty Zem.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *