Home / šport / Hokej / Nitra nezaváhala v kvalifikácii o postup do štvrťfinále play-off, Liptovský Mikuláš prekvapil

Nitra nezaváhala v kvalifikácii o postup do štvrťfinále play-off, Liptovský Mikuláš prekvapil

12.3.2024 (SITA.sk) – Prvými stretnutiami kvalifikácie o postup do štvrťfinále play-off sa začali v pondelok tohtosezónne vyraďovacie boje v slovenskej hokejovej extralige. Výhodu domáceho prostredia využili hráči Nitry a zdolali hokejistov Trenčína 5:2.

Spokojnosť Liptovského Mikuláša

Prekvapenie sa však zrodilo vo Zvolene, pod Pustým hradom zvíťazil Liptovský Mikuláš 3:2 po predĺžení. Liptáci síce v tretej tretine prišli o dvojgólový náskok z druhej časti, no v predĺžení rozhodol v presilovke Marly Quince.

„Sme radi, že máme prvý bodík, jeho zisk bol ťažký. Prvé dve tretiny boli podľa našich predstáv. Čakal som, že nás Zvolen neskôr zatlačí, lebo má kvalitu. Aj keď sme potom dvakrát inkasovali, tak sme stále verili, že môžeme zvíťaziť. Dostali sme presilovku a využili ju. Sme radi, že prvý bodík ide do Mikuláša. V základnej časti sme si v 50 kolách uhrali predkolo a bojovali sme o to, aby bol Mikuláš tam, kde patrí. Teraz sme urobili prvý malý krôčik. Musíme už len dobre zregenerovať a pripraviť sa na druhý duel,“ uviedol po súboji v prenose televízie Sport 1 kouč hostí Juraj Faith.

Vývoj druhej tretiny

Domáci kormidelník Jamie Russell bol spokojný s prvou aj treťou tretinou.

„Veľmi dobre sme vstúpili do zápasu. Mali sme šance, keď sme sa mohli dostať do dvojgólového vedenia. Nie som ale spokojný s vývojom druhej tretiny. Nedarilo sa nám vnikať do útočného pásma, nedarilo sa nám na vhadzovaniach a z tohto pramenil aj prvý gól, ktorý sme inkasovali. Súper mal príliš veľa striel a po dvoch tretinách sme preto prehrávali 0:2. Bolo náročné to doťahovať, ale v tretej časti hry sme ukázali morálnu silu a dokázali vyrovnať. Žiaľ, predĺženie skončilo v prospech súpera,“ cituje zvolenského kormidelníka oficiálny web HKM.

Druhé stretnutia predkola play-off sú na programe už v utorok večer opäť v Nitre a vo Zvolene. Víťazi oboch sérií hraných na tri víťazstvá postúpia do štvrťfinále play-off a hrať budú proti Popradu resp. Michalovciam, pre zdolané tímy sa sezóna skončí.

Viac k témam: Play-off Tipos extraligy, Tipos extraliga
Zdroj: SITA.sk – Nitra nezaváhala v kvalifikácii o postup do štvrťfinále play-off, Liptovský Mikuláš prekvapil © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Bojovali sme, ale prvá tretina bola príliš. Tréner slovenskej reprezentácie Ramsay sa vyjadril k prehre proti Česku

Dominantnú hru svojho tímu v prvej tretine ocenil aj tréner českej reprezentácie Radim Rulík.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *