Home / SVET / Ukrajinci budujú opevnenia dlhé dvetisíc kilometrov, podľa Zelenského je výstavba „obrovskou úlohou, ale tempo je dobré“

Ukrajinci budujú opevnenia dlhé dvetisíc kilometrov, podľa Zelenského je výstavba „obrovskou úlohou, ale tempo je dobré“

11.3.2024 (SITA.sk) – Ukrajina buduje opevnenia s celkovou dĺžkou dvetisíc kilometrov. Uviedol to v pondelok na komunikačnej platforme Telegram ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, keď absolvoval stretnutie s vojenskými veliteľmi a ministrami. Informuje o tom spravodajský web Kyiv Independent.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Zelenskyj dodal, že počas stretnutia dostal od premiéra Denysa Šmyhaľa správu o „tempe výstavby nových obranných línií“. Výstavba opevnení, ktoré majú tvoriť tri línie obrany, je podľa Zelenského „obrovskou úlohou, ale tempo je dobré“.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v marci 2024 (fotografie)

Premiér Šmyhaľ v januári informoval, že vláda vyčlenila približne 466 miliónov dolárov na výstavbu opevnení a označil to za „rekordnú sumu“.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinský premiér, Ukrajinský prezident, vojna na Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinci budujú opevnenia dlhé dvetisíc kilometrov, podľa Zelenského je výstavba „obrovskou úlohou, ale tempo je dobré“ © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zelenskyj označil Putina za nacistu po tom, čo Rusi v noci vypustili viac ako 50 rakiet a 20 dronov

„Svet nesmie dať šancu novému nacizmu,“ skonštatoval Zelenskyj.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *