Home / SLOVENSKO / Vzťahy Česka a Slovenska nesmú byť poškodené hašterením, vyhlásil Klaus po stretnutí s Ficom (video+foto)

Vzťahy Česka a Slovenska nesmú byť poškodené hašterením, vyhlásil Klaus po stretnutí s Ficom (video+foto)

11.3.2024 (SITA.sk) – Vzťahy medzi Českom a Slovenskom sú vzácne a cenné a nie je žiaden dôvod ich zaťažovať rozdielnymi názormi na udalosti, ktoré sa často ani nedotýkajú spoločného slovensko-českého života.

Uviedol to predseda vlády Robert Fico (Smer-SD), ktorý v pondelok v priestoroch Úradu vlády SR privítal bývalého českého prezidentka Václava Klausa. Fico a Klaus spoločne diskutovali o česko-slovenských vzťahoch, ako aj o svetovej politike.

Klaus súhlasil s názormi Fica

„Myslím si, že náš rozhovor vychádzal z presvedčenia, že kým politici prichádzajú, odchádzajú, tak národy zostávajú, a takto to určite vnímajú aj občania SR, ktorých som stretol vo veľkom množstve v poslednom období, pretože sme organizovali podujatia pri oslavách MDŽ,“ uviedol premiér a dodal, že aj v záujme občanov je, aby sa vzťahy s Českom nerozbili.

Bývalý český prezident Klaus vyjadril svoj súhlas s názormi Fica. Ako uviedol, vzťahy Česka Slovenska nesmú byť poškodené žiadnou konkrétnou politickou reprezentáciou.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Premiér Fico sa stretol s bývalým českým prezidentom Klausom (fotografie)

Hašterenie nesmie narušiť vzťahy

„Akékoľvek hašterenie konkrétnych politických zoskupení v tej či onej chvíli tieto vzťahy nesmie narušiť,“ vyhlásil Klaus.

Doplnil, že od kedy bolo známe, že príde navštíviť SR, dostával mnoho listov, mailov a správ, ktoré ho nabádali k tomu, aby Slovensku odkázal, že žiadne prerušenie vzťahov nehrozí a Česi majú záujem, aby pokračovali v plnom rozsahu. „Hovorím to s naprostou istotou,“ uzavrel Klaus.

https://cdnv.sita.sk/sites/34/2024/03/klaus_fico_kv1593.mp4

Viac k témam: Premiér Slovenskej republiky
Zdroj: SITA.sk – Vzťahy Česka a Slovenska nesmú byť poškodené hašterením, vyhlásil Klaus po stretnutí s Ficom (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vinník je iba jeden, podľa Královiča je nevhodné ukazovať prstom na médiá, opozíciu či na samotného premiéra (video)

Stopercentná bezpečnosť chránených osôb sa podľa odborníka na bezpečnosť Martina Královiča nedá dosiahnuť, dajú sa podľa neho len minimalizovať riziká.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *