Home / SLOVENSKO / Súdna rada SR sa bude na podnet ministerky Žitňanskej zaoberať výkladom sudcovskej etiky

Súdna rada SR sa bude na podnet ministerky Žitňanskej zaoberať výkladom sudcovskej etiky

BRATISLAVA 25. februára (WebNoviny.sk) – Súdna rada SR sa bude v pondelok na podnet ministerky spravodlivosti Lucie Žitňanskej (Most-Híd) zaoberať výkladom sudcovskej etiky. Ministerka podala návrh v súvislosti s medializovanými informáciami o osobnom vzťahu predsedu Krajského súdu v Bratislave Ľuboša Sádovského a advokáta Radomíra Bžána.

Odporúčame:
Pre Andreja Danka a SNS je téma drog uzavretá, Žitňanská nemusí predkladať nový návrh

Žitňanská žiada, aby súdna rada prijala stanovisko, či je Sádovského správanie v súlade so sudcovskou etikou. Nie je to prvý prípad, keď ministerka žiada o stanovisko Súdnu radu SR. Tá už pred časom zriadila päťčlennú etickú komisiu, ktorá má posúdiť výroky sudcu Najvyššieho súdu SR Štefana Harabina.

Ministerka Žitňanská sa obrátila na súdnu radu po tom, ako boli medializované fotografie sudcu Sádovského spoločne s advokátom Bžánom. Informácie priniesol týždenník Plus 7 dní. Sádovský musel dokonca vysvetľovať svoje majetkové pomery, v ktorých sa však žiadne nezrovnalosti neobjavili. Advokát Bžán sa stal známym po tom, ako sa zverejnila výška jeho odmeny za vyhratú medzinárodnú arbitráž o Vodnú elektráreň Gabčíkovo. Ministerstvo hospodárstva nakoniec upravilo jej výšku z pôvodných vyše 70 miliónov na konečných 17 miliónov eur.

Viac k témam: JUDr. Radomír Bžán, Ľuboš Sádovský, Lucia Žitňanská, Ministerstvo spravodlivosti SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Súdna rada SR sa bude na podnet ministerky Žitňanskej zaoberať výkladom sudcovskej etiky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

NATO je predovšetkým mierová organizácia, nerieši medzinárodné konflikty použitím sily, vyhlásil Blanár

Slovensko si pripomína 20. výročie vstupu do NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *