Home / SVET / Rusi pravdepodobne nie sú schopní podniknúť ofenzívu, Briti priblížili ich súčasný cieľ

Rusi pravdepodobne nie sú schopní podniknúť ofenzívu, Briti priblížili ich súčasný cieľ

7.3.2024 (SITA.sk) – Súčasným cieľom ruských okupačných síl na Ukrajine je podľa britského obranného spravodajstva obsadenie mesta Časiv Jar, ktoré sa nachádza v Doneckej oblasti neďaleko Bachmutu.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

V správe, ktorú zverejnila vo štvrtok na mikroblogovacej sieti X, však vojenská spravodajská služba Veľkej Británie hovorí, že Rusi pravdepodobne nie sú schopní podniknúť ofenzívu. Informuje o tom spravodajský web Ukrajinská pravda.

Britský rezort obrany konštatoval, že ruské jednotky v súčasnosti podnikajú útoky v snahe rozšíriť svoju kontrolu pri meste Bachmut, ktoré dobyli vlani v máji.

Ruské sily obsadili východnú časť dediny Ivanivske a útočia aj na ukrajinské pozície v obci Bohdanivka, poznamenalo britské obranné spravodajstvo.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v marci 2024 (fotografie)

Viac k témam: Britské ministerstvo obrany, rusko-ukrajinský konflikt, Vojenská spravodajská služba, vojna na Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Rusi pravdepodobne nie sú schopní podniknúť ofenzívu, Briti priblížili ich súčasný cieľ © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusi tlačia severozápadne od Avdijivky, ale ich konečný cieľ je zatiaľ nejasný, hlási Inštitút pre štúdium vojny

Okupanti sa s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodli využiť oblasť, kde s najväčšou pravdepodobnosťou v blízkej budúcnosti získajú taktickú výhodu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *