Home / SVET / Veliteľ pozemných síl Pavľuk predpovedá, že Ukrajina tento rok prevezme iniciatívu na kontaktnej línii

Veliteľ pozemných síl Pavľuk predpovedá, že Ukrajina tento rok prevezme iniciatívu na kontaktnej línii

7.3.2024 (SITA.sk) – Ukrajina stabilizuje kontaktnú líniu a začína sa pripravovať na protiofenzívne akcie s cieľom prevziať iniciatívu na bojisku. Ako referuje web Ukrajinská pravda s odvolaním sa na Suspiľne, povedal to veliteľ ukrajinských pozemných síl Oleksandr Pavľuk.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Našou úlohou je stabilizovať kontaktnú líniu, zabiť čo najviac (Rusov), čo sa nám aj darí, a čo najviac sa preskupiť, aby sme mohli stiahnuť jednotky, ktoré potrebujú doplnenie a zotavenie, aby sme tento rok mohli založiť útočnú skupinu a viesť protiofenzívne operácie. Darí sa nám a situácia sa stabilizuje,“ povedal Pavľuk.

Situáciu na bojisku opísal ako náročnú, ale pod kontrolou. Rusko sa pred budúcotýždňovými ruskými prezidentskými voľbami snaží obsadiť čo najväčšie ukrajinské územie, a tak sa do ofenzívy vrhá „všetko možné aj nemožné“.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v marci 2024 (fotografie)

Pavľuk povedal, že naďalej existuje niekoľko „horúcich“ miest, kde Rusi sústreďujú svoje sily, ako Avdijivka, oblasť okolo mesta Časiv Jar a oblasť pri dedine Terny smerom na Lyman.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinská protiofenzíva
Zdroj: SITA.sk – Veliteľ pozemných síl Pavľuk predpovedá, že Ukrajina tento rok prevezme iniciatívu na kontaktnej línii © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Očakávaná dĺžka života v Európskej únii bola vlani 81,5 roka, ako sme na tom na Slovensku?

V porovnaní s úrovňou pred pandémiou v roku 2019 zaznamenalo 18 krajín únie v minulom roku nárast strednej dĺžky života.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *