Home / SVET / Donald Trump si pripísal ďalšie víťazstvo pre nomináciu do amerických prezidentských volieb, zvíťazil v Severnej Dakote

Donald Trump si pripísal ďalšie víťazstvo pre nomináciu do amerických prezidentských volieb, zvíťazil v Severnej Dakote

5.3.2024 (SITA.sk) – Bývalý americký prezident Donald Trump si v pondelok pripísal ďalšie víťazstvo smerom k republikánskej nominácii do novembrových prezidentských volieb.

Niekdajší šéf Bieleho domu vyhral takzvané caucusy (volebné zhromaždenia, pozn. red.) v štáte Severná Dakota. Stalo sa tak deň po tom, čo jeho víťaznú sériu na krátko prerušilo prvé víťazstvo jeho oponentky Nikki Haley v primárkach vo Federálnom dištrikte Kolumbia.

Uchádzači o Biely dom sa teraz sústredia na utorkový volebný „super utorok“, ktorý prinesie výsledky hlasovaní o straníckych kandidátoch zo 16 štátov a jedného územia USA.

Trump a súčasný prezident, demokrat Joe Biden zatiaľ dominujú predvolebným straníckym hlasovaniam a očakáva sa, že obaja neskôr počas tohto mesiaca získajú svoje nominácie.

Viac k témam: americké prezidentské voľby, Americký prezident
Zdroj: SITA.sk – Donald Trump si pripísal ďalšie víťazstvo pre nomináciu do amerických prezidentských volieb, zvíťazil v Severnej Dakote © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nemecký parlament schválil plány na zmiernenie prísnych obmedzení týkajúcich sa priezvisk

Reforma by mala vstúpiť do platnosti začiatkom mája budúceho roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *