Home / SVET / Rakúska polícia vyšetruje 17 ľudí pre podozrenie zo sexuálneho zneužívania, obeťou má byť len 12-ročné dievča

Rakúska polícia vyšetruje 17 ľudí pre podozrenie zo sexuálneho zneužívania, obeťou má byť len 12-ročné dievča

1.3.2024 (SITA.sk) – Rakúska polícia v piatok oznámila, že vyšetruje 17 ľudí, väčšinu z nich maloletých, pre podozrenie z niekoľkomesačného sexuálneho zneužívania iba 12-ročného dievčaťa. Dvanásti z podozrivých sú maloletí vo veku od 14 do 18 rokov, jeden má 19 rokov, dvaja sú pod vekom trestnej zodpovednosti, čo je v Rakúsku 14 rokov, a totožnosť ďalších dvoch nie je známa.

Ako uviedol Florian Finda, popredný predstaviteľ štátnej kriminálnej polície vo Viedni, medzi podozrivými sú štátni príslušníci Rakúska, Turecka, Sýrie, Talianska, Bulharska a Srbska.

„Sú podozriví z vážneho sexuálneho zneužívania maloletej a pornografického zobrazenia neplnoletej osoby,“ uviedol Finda.

K trestným činom údajne došlo od februára do júna minulého roka v garážach, v bytoch páchateľov a na iných miestach vo Viedni. V jednom prípade bola údajne použitá sila, vo zvyšku bola obeť slovne donútená k sexu, uviedli vyšetrovatelia. Obeť a jej matka nahlásili prípad úradom v októbri.

Viac k témam: Sexuálne násilie, Sexuálne zneužitie
Zdroj: SITA.sk – Rakúska polícia vyšetruje 17 ľudí pre podozrenie zo sexuálneho zneužívania, obeťou má byť len 12-ročné dievča © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nemecký parlament schválil plány na zmiernenie prísnych obmedzení týkajúcich sa priezvisk

Reforma by mala vstúpiť do platnosti začiatkom mája budúceho roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *