Home / SVET / Ruského aktivistu Orlova odsúdili na dva roky a šesť mesiacov väzenia, obvinili ho z diskreditácie armády (video)

Ruského aktivistu Orlova odsúdili na dva roky a šesť mesiacov väzenia, obvinili ho z diskreditácie armády (video)

27.2.2024 (SITA.sk) – Ruského ľudskoprávneho aktivistu Olega Orlova, ktorý sa vyslovil proti vojne na Ukrajine, odsúdili na dva roky a šesť mesiacov väzenia. Sedemdesiatročného spolupredsedu ľudskoprávnej organizácie Memorial, ktorá dostala Nobelovu cenu za mier, uznali vinným z opakovanej diskreditácie ruskej armády v článku, v ktorom odsúdil vojnu Moskvy v susednom štáte. Zo súdnej siene ho vzali rovno do väzby.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Verdikt zakončil opakovaný proces po tom, ako Orlov dostal za článok pokutu. Voči nej sa odvolala prokuratúra a žiadala tvrdší trest. V pondelok prokurátori žiadali trest odňatia slobody na dva roky a 11 mesiacov. Tvrdili pritom, že Orlov uverejnil článok motivovaný nepriateľstvom „proti tradičným ruským duchovným, morálnym a vlasteneckým hodnotám“ a nenávisťou voči ruskej armáde, informovalo v utorok ruské nezávislé médium Mediazona.

One of Russia’s most prominent human rights campaigners Oleg Orlov led from court, handcuffed, sent to prison for “repeatedly discrediting” the Russian army. pic.twitter.com/QcndhafphD
— Steve Rosenberg (@BBCSteveR) February 27, 2024

Viac k témam: Aktivista, Odsúdenie, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Ruského aktivistu Orlova odsúdili na dva roky a šesť mesiacov väzenia, obvinili ho z diskreditácie armády (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina už môže využívať západné zbrane pri útokoch na ruské územie, tvrdí lotyšská ministerka

Niektoré krajiny poskytli Ukrajine zbrane bez podmienok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *