Home / SLOVENSKO / Štát dlhodobo oceňuje podnikanie Lidlu

Štát dlhodobo oceňuje podnikanie Lidlu

26.2.2024 (SITA.sk) –
Lidl je Daňovníkom roka po deviaty raz
Podnikanie Lidla prinieslo v minulom roku štátu 33 465 097 € na korporátnej dani
Ide o viac ako 1% z celej vybranej dane z príjmov právnických osôb na Slovensku
Lidl doteraz na Slovensku investoval približne 900 miliónov € a odviedol dane vo výške takmer 2,7 miliardy €
Ročný prínos Lidla pre slovenskú ekonomiku je 1,62 miliardy €

Finančná správa jubilejný desiatykrát ocenila najväčších platiteľov dane z príjmu. Už po deviaty raz sa uznanie dostalo aj podnikaniu Lidla. „Ideou ceny Merkúr je ocenenie tých najlepších a najzodpovednejších, aby sme posilnili hrdosť firiem na ich daňovú disciplínu a motivovali aj ostatné spoločnosti,“ konštatuje Finančná správa.

Ocenené spoločnosti museli splniť štyri základné podmienky: nemať žiadny dlh na daniach, žiadne nálezy z kontrol nad 10 000 €, žiadne porušenia zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice a byť v indexe daňovej spoľahlivosti hodnotenie ako „vysoko spoľahlivý“ subjekt. Lidl ako verejná obchodná spoločnosť získala ocenenie Merkúr prostredníctvom spoločníka CE Beteiligungs-GmbH.

Lidl Slovenská republika zaplatil v obchodnom roku 2022 (marec 2022 – február 2023) prostredníctvom svojho spoločníka do štátneho rozpočtu korporátnu daň vo výške 33 465 097 €. Podľa portálu cenastatu.sk inštitútu INESS ide o viac ako 1% z celej vybranej dane z príjmov právnických osôb na Slovensku. Spoločník Lidl Slovenská republika patrí medzi najväčších platiteľov dane z príjmu právnických osôb na Slovensku.

Celkovo Lidl investoval na Slovensku približne ako 900 miliónov eur a na odviedol dane v celkovej výške takmer 2,7 miliardy eur. Ako vyplýva zo Socioekomomickej štúdie audítorskej spoločnosti Mazars, v predošlom obchodnom roku získali komunity, privátny sektor, mestá a štát vďaka činnosti Lidlu na Slovensku viac ako miliardu eur. Ďalších viac ako 580 miliónov eur ročne predstavuje odhadovaný vyvolaný ekonomicky dopad. Prínos Lidla pre slovenskú ekonomiku je teda 1 620 000 000 € ročne.

Informačný servis

Viac k témam: Daňovník roka, Podnikanie, PR
Zdroj: SITA.sk – Štát dlhodobo oceňuje podnikanie Lidlu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Atentátnik na Fica Juraj C. má problém, advokátka Čierna ho už obhajovať nechce

Zásadný zvrat nastal len štyri dni potom, ako atentátnika poslal sudca Špecializovaného trestného súdu do väzby.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *