Home / SVET / Ruského pilota Kuzminova našli v Španielsku mŕtveho. Označovali ho za zradcu a opakovane mu hrozili zabitím

Ruského pilota Kuzminova našli v Španielsku mŕtveho. Označovali ho za zradcu a opakovane mu hrozili zabitím

20.2.2024 (SITA.sk) – Ruského pilota Maxima Kuzminova, ktorý vlani na Ukrajinu previezol vrtuľník Mi-8, našli v Španielsku mŕtveho.

Maxima našli zastreleného

Informuje o tom spravodajský portál Ukrajinská pravda, ktorému to povedal zdroj z ukrajinskej vojenskej rozviedky aj samotné vojenské spravodajstvo. Zdroj Ukrajinskej pravdy povedal, že Kuzminov sa rozhodol, že nezostane na Ukrajine a presťahuje sa do Španielska.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Podľa toho, čo vieme, pozval k sebe svoju bývalú a neskôr ho našli zastreleného,“ uviedol.

Označili ho za zradcu

Neďaleko podľa zdroja tiež našli vyhorené auto, v ktorom údajne unikli Kuzminovovi vrahovia. Ukrajinská vojenská rozviedka len uviedla, že potvrdzuje pilotovo úmrtie.

⚡️BREAKING: In #Spain, Maxim Kuzminov, a Russian pilot, who hijacked an Mi-8 helicopter for the Ukrainian Armed Forces in August 2023, has allegedly been found dead, as reported by Russian state media. pic.twitter.com/OQgkN4I8ql
— KyivPost (@KyivPost) February 19, 2024
 Vlani 23. augusta vyšlo najavo, že vrtuľník Mi-8 ruských ozbrojených síl skončil na Ukrajine, čo bolo výsledkom dlhodobej špeciálnej operácie. Pilot stroja bol spomenutý Kuzminov, ktorého rodina tiež utiekla na Ukrajinu. Rusi Kuzminovova označili za zradcu a opakovane mu hrozili zabitím.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine vo februári 2024 (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, ruský pilot, Vrtuľníky Mi-8
Zdroj: SITA.sk – Ruského pilota Kuzminova našli v Španielsku mŕtveho. Označovali ho za zradcu a opakovane mu hrozili zabitím © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Po útoku ukrajinského dronu horí ďalší sklad zbraní na severozápade Ruska, uzatvoriť museli aj hlavnú ruskú diaľnicu

Zasiahnutý sklad sa nachádza len niekoľko kilometrov od ďalšieho skladu, na ktorý v stredu ráno zaútočili ukrajinské drony, pričom zranili 13 ľudí a spôsobili obrovský požiar.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *