Home / SLOVENSKO / Medializovaný policajný zásah v Žiline preveruje kontrola, krajský riaditeľ zboru je pripravený verejne sa ospravedlniť

Medializovaný policajný zásah v Žiline preveruje kontrola, krajský riaditeľ zboru je pripravený verejne sa ospravedlniť

13.2.2024 (SITA.sk) – Postup zasahujúcich policajtov v medializovanom prípade v Žiline preveruje kontrola nariadená riaditeľom Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Žiline.

Ten sa v utorok osobne stretol s vodičom, voči ktorému bol vo štvrtok 8. februára v blízkosti obchodného centra Aupark vykonaný služobný zákrok. Informoval o tom Roman Hájek z komunikačného oddelenia Prezídia PZ. Zákrok vykonali policajti po tom, čo na linku 158 prijali oznámenie o dopravnej nehode, z ktorej mal vodič ujsť.

Krajský riaditeľ sa na stretnutí osobne presvedčil, že ide naozaj o slušného človeka. Vysvetlil, že polícia v prípadoch, kedy je oznámený útek z dopravnej nehody, postupuje razantne. Zvyčajne ide o vodičov pod vplyvom alkoholu alebo drog. Tento prípad našťastie taký nebol a nešlo o vodiča, ktorý by s unikajúcim vozidlom pod vplyvom návykových látok v čase dopravnej špičky niekoho mohol ohroziť,“ poznamenal Hájek.

Podľa jeho slov bol rozhovor veľmi konštruktívny a niesol sa v pokojnej atmosfére. „Krajský policajný riaditeľ vodiča ubezpečil, že celý postup preveruje kontrola, ktorú nariadil. V prípade zistenia pochybenia zo strany policajtov, samozrejme, vyvodí následky a prisľúbil, že je pripravený sa mu verejne, aj za prítomnosti médií, ospravedlniť,“ dodal Hájek.

Viac k témam: útek z dopravnej nehody
Zdroj: SITA.sk – Medializovaný policajný zásah v Žiline preveruje kontrola, krajský riaditeľ zboru je pripravený verejne sa ospravedlniť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kolícia ani po dvoch mesiacoch nevyvodila chyby štátnych zložiek pri atentáte na Fica, vyčíta KDH

KDH poukázalo na americké tajné služby, ktoré po útoku na Donalda Trumpa priznali svoje pochybenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *