Home / SLOVENSKO / Pripravovanú obnovu obecného úradu v Selciach komplikujú lastovičky

Pripravovanú obnovu obecného úradu v Selciach komplikujú lastovičky

11.2.2024 (SITA.sk) – V obci Selce pripravili rekonštrukciu spoločného objektu, kde sídli obecný úrad aj kultúrny dom. Ako pre agentúru SITA uviedol starosta obce Daniel Hlinka, problémom pre realizáciu sú belorítky (vtáky z čeľade lastovičkovité, pozn. redakcie SITA), ktoré na budove hniezdia.

Financovať stavebné práce v predpokladanej výške viac ako 350-tisíc eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH) chcú z Environmentálneho fondu.

Predmetom zákazky je zvýšenie energetickej účinnosti budovy, ktorá bola postavená pred rokom 1980. Práce majú podľa vyhlásenej súťaže na dodávateľa prác obsahovať zateplenie obvodového plášťa, zateplenie stropných a strešných konštrukcií, výmenu okenných a dverných konštrukcií a modernizáciu vykurovania. O dodávateľovi má rozhodnúť najnižšia cena.

Predpokladané práce by nemali ovplyvniť prevádzku úradu. „Problém máme ale s požiadavkou Národného parku Nízke Tatry (NAPANT) v prípade belorítok, ktoré nám tam hniezdia. Dali nám termín, že to môžeme realizovať od 15. septembra do 15. marca. Musíme zabezpečiť 10 umelých hniezd, čo musíme zladiť aj s dodávateľom,“ popísal starosta s tým, že vykonávanie stavebných prác počas jesene a zimy nie je najvhodnejšie.

Viac k témam: Belorítka domová, Environmentálny fond, lastovičky, Rekonštrukcia, stavebné práce
Zdroj: SITA.sk – Pripravovanú obnovu obecného úradu v Selciach komplikujú lastovičky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kolícia ani po dvoch mesiacoch nevyvodila chyby štátnych zložiek pri atentáte na Fica, vyčíta KDH

KDH poukázalo na americké tajné služby, ktoré po útoku na Donalda Trumpa priznali svoje pochybenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *