Home / SLOVENSKO / Poslanci rozhodujú o novele Trestného zákona, hlasovanie sa môže predĺžiť aj na niekoľko hodín (naživo)

Poslanci rozhodujú o novele Trestného zákona, hlasovanie sa môže predĺžiť aj na niekoľko hodín (naživo)

8.2.2024 (SITA.sk) –
aktualizované 8. februára, 15:59

Poslanci parlamentu hlasujú o vládnej novele Trestného zákona. Keďže zákonodarcovia predložili k novele približne 50 pozmeňujúcich návrhov, hlasovanie sa môže predĺžiť aj na niekoľko hodín.

Konala sa aj Hodina otázok

Koalícia zamietala pozmeňujúce návrhy opozičného poslanca Ľubomíra Galka (hnutie Slovensko). Hlasovanie musel predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD) prerušiť, nakoľko od 14:00 sa konala štvrtková tradičná Hodina otázok.

Poslanci parlamentu sa po Hodine otázok opäť vrátili k hlasovaniu o novele Trestného zákona. Pri pulte v pléne je aj spravodajca Tibor Gašpar (Smer-SD).

Niekoľko bodov schválili

Zákonodarcovia schválili tiež niekoľko bodov z Galkového pozmeňujúceho návrhu. Ten neskôr pre médiá vysvetlil, že išlo len o technickú vec.

Galko navrhoval, aby sa z novely vypustilo približne 360 bodov, parlament navyše požiadal o to, aby sa o každom hlasovalo samostatne. Poslanec uviedol, že koalícia musela hlasovať za vypustenie týchto bodov, pretože potom by nemohla hlasovať o pozmeňujúcom návrhu, ktorý predložil poslanec Tibor Gašpar.

Naživo: Rokovanie parlamentu

Viac k témam: Novela Trestného zákona, Rokovanie NR SR, Trestný zákon
Zdroj: SITA.sk – Poslanci rozhodujú o novele Trestného zákona, hlasovanie sa môže predĺžiť aj na niekoľko hodín (naživo) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Linka detskej istoty oslavuje Medzinárodný deň detských liniek, už 28 rokov poskytuje bezplatné poradenstvo

Linka je k dispozícii deťom, mládeži aj dospelým volajúcim v záujme detí nonstop, bezplatne, anonymne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *