Home / SLOVENSKO / Polícia v Banskej Bystrici zachytila v obehu falošné eurobankovky, ľudí vyzýva na obozretnosť pri platbe v hotovosti

Polícia v Banskej Bystrici zachytila v obehu falošné eurobankovky, ľudí vyzýva na obozretnosť pri platbe v hotovosti

6.2.2024 (SITA.sk) – Polícia v Banskej Bystrici vyzýva ľudí na obozretnosť pri hotovostnom platobnom styku. Ako informuje banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti, v obehu boli zachytené falzifikáty 10-eurových bankoviek.

Hoci ide o nekvalitné kópie eurobankoviek, ktoré sú označené, že ide o napodobeniny, pri troche nepozornosti je možné sa nechať nachytať,“ popisuje polícia s tým, že takéto napodobneniny sa dajú kúpiť na známych čínskych internetových trhoviskách.

Polícia tiež popisuje ochranné prvky pravých eurobankoviek, na základe ktorých sú aj vďaka špeciálnej technológii tlače na dotyk, ale aj na pohľad ľahko rozpoznateľné. Podrobnejšie informácie k ochranným prvkom nájde verejnosť na stránke Európskej centrálnej banky.

Viac k témam: Falošné peniaze
Zdroj: SITA.sk – Polícia v Banskej Bystrici zachytila v obehu falošné eurobankovky, ľudí vyzýva na obozretnosť pri platbe v hotovosti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Remišová: Hlas dosadzuje do štátnych funkcií ľudí, ktorých kvalifikáciou je stranícka knižka alebo sponzorský dar

Vo vedúcich pozíciách nemajú byť ľudia, ktorých jedinou kvalifikáciou je príspevok na kampaň Hlasu, tvrdí Veronika Remišová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *