Home / SVET / Úrad OSN pre palestínskych utečencov obvinil Izrael z útoku na konvoj s potravinami

Úrad OSN pre palestínskych utečencov obvinil Izrael z útoku na konvoj s potravinami

5.2.2024 (SITA.sk) – Riaditeľ Úradu OSN pre palestínskych utečencov na Blízkom východe (UNRWA) obvinil izraelské námorníctvo z toho, že zasiahlo humanitárny konvoj s potravinami pre severné Pásmo Gazy.

Thomas White na platforme X napísal, že konvoj v pondelok čakal na to, aby mohol ísť do severného Pásma Gazy, keď ho zasiahla paľba izraelského námorníctva.

Nikto nebol zranený

Zverejnil aj fotografie nákladného auta zaparkovaného pri ceste s poškodeným nákladom. Izraelská armáda zatiaľ uviedla, že incident prešetruje.

Viac o téme: Izraelsko-palestínsky konflikt

Juliette Touma z komunikačného odboru UNRWA uviedla, že pri útoku v centrálnom Pásme Gazy nikto neutrpel zranenia.

Pozastavili financovanie

OSN tvrdí, že má v dôsledku bojov problémy s vyslaním pomoci do severného Pásma Gazy, kde útočil Izrael v prvých týždňoch vojny.

Pondelňajší incident sa stal po tom, čo viac ako desiatka krajín vrátane USA oznámila, že pozastaví financovanie UNRWA pre izraelské obvinenia, že 12 z jej 13-tisíc zamestnancov v Pásme Gazy sa zúčastnilo 7. októbra na útokoch militantov proti Izraelu, ktoré rozpútali vojnu.

Viac k témam: Izraelsko-palestínsky konflikt
Zdroj: SITA.sk – Úrad OSN pre palestínskych utečencov obvinil Izrael z útoku na konvoj s potravinami © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina by mohla vstúpiť do Európskej únie do roku 2030, podľa Kataríny Mathernovej je to reálny cieľ

Pri vstupe nejakej krajiny do EÚ nejde len o technický proces rokovaní, ale tiež o samotnú ratifikáciu všetkými členskými štátmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *