Home / SVET / Nezamestnanosť v Únii sa v decembri oproti novembru nezmenila

Nezamestnanosť v Únii sa v decembri oproti novembru nezmenila

1.2.2024 (SITA.sk) – Sezónne upravená miera nezamestnanosti v eurozóne sa v decembri medzimesačne nezmenila a zostala na úrovni 6,4 percenta. Znížila sa však medziročne, keďže v decembri 2022 bola na úrovni 6,7 percenta.

Nezamestnanosť v celej Európskej únii (EÚ) v decembri medzimesačne tiež stagnovala, a to na úrovni 5,9 percenta, ale zmenšila sa medziročne z hodnoty 6,1 percenta, na ktorej bola v decembri 2022. Informoval o tom vo štvrtok štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

Na Slovensku sa nezamestnanosť v decembri medzimesačne tiež nezmenila a rovnako ako v novembri bola vo výške 5,8 percenta. Medziročne však slovenská nezamestnanosť klesla, keďže v decembri 2022 bola na úrovni 6 percent.

Najnižšia miera nezamestnanosti v rámci EÚ v decembri bola na Malte (2,4 %), v Poľsku (2,7 %) a v Českej republike (2,8 %). Najvyššiu decembrovú nezamestnanosť mali v Španielsku (11,7 %), v Grécku (9,2 %) a vo Švédsku (8 %).

Viac k témam: Eurozóna, Nezamestnanosť
Zdroj: SITA.sk – Nezamestnanosť v Únii sa v decembri oproti novembru nezmenila © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Európska únia požičia Ukrajine desiatky miliárd eur, podľa von der Leyenovej je potrebná ďalšia podpora

Zelenskyj povedal, že jeho prioritami je prestavba ukrajinskej energetickej siete, výstavba ďalších protileteckých krytov, zlepšenie situácie školstva a nákup väčšieho množstva zbraní a munície.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *