Home / šport / Ostatné športy / Rus Krušeľnickij je vinný z porušenia antidopingových pravidiel, aj s manželkou prídu o medailu

Rus Krušeľnickij je vinný z porušenia antidopingových pravidiel, aj s manželkou prídu o medailu

PJONGČANG 22. februára (WebNoviny.sk) – Športový arbitrážny súd (CAS) uznal Rusa Alexandra Krušeľnického za vinného z porušenia antidopingových pravidiel na ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu požitím zakázanej látky meldónium.

Bronz získajú Skaslienová a Nedregotten

Tím Olympijských športovcov z Ruska prišiel o bronzovú medailu zo súťaže miešaných párov v curlingu, ktorá tak pripadla Nórom.

Antidopingová divízia CAS vo svojom verdikte ďalej uvádza: „Športovec priznal porušenie antidopingových pravidiel, je diskvalifikovaný zo súťaže v curlingu miešaných párov na zimných olympijských hrách v Pjongčangu 2018, takisto sú anulované výsledky tímu Olympijských športovcov z Ruska s konzekvenciami, ktoré z toho vyplývajú. Športovec je vylúčený zo ZOH v Pjongčangu, bola zrušená jeho akreditácia, konanie pokračuje medzi Svetovou curlingovou federáciou (WCF) a športovcom. Medzinárodný olympijský výbor (MOV) už nie je súčasťou tejto procedúry.“

Predbežnú suspendáciu Krušeľnickij akceptoval

Krušeľnickij akceptoval predbežnú suspendáciu po dobu Hier, zároveň si vyhradil právo usilovať sa o zrušenie alebo zníženie trestu na akékoľvek prípustné obdobie na základe „neviny alebo nedbanlivosti“ po skončení hier.

Odporúčame:
Bronzový medailista Krušeľnickij odmieta vedomý doping, nikdy v kariére neužil zakázanú látku

Za zmenu oficiálneho poradia v miešaných pároch v curlingu a relokáciu bronzovej medaily zodpovedajú WCF a MOV.

Odporúčame:
ZOH 2018 Zimné olympijské hry v Pjongčangu (online)

Dvojica Olympijských športovcov z Ruska Anastasia Bryzgalovová s Alexandrom Krušeľnickým v súboji o 3. miesto zvíťazila 8:4 nad nórskou dvojicou Kristin Skaslienová, Magnus Nedregotten.

Viac k témam: Alexander Krušeľnickij, Anastasia Bryzgalovová, CAS Športový arbitrážny súd, Curling ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang, doping, Medzinárodný olympijský výbor, WCF Svetová curlingová federácia, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Rus Krušeľnickij je vinný z porušenia antidopingových pravidiel, aj s manželkou prídu o medailu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *