Home / EKONOMIKA / Ochota nemeckých firiem prijímať nových pracovníkov sa zhoršila, priemyselná výroba ráta s poklesom zamestnancov

Ochota nemeckých firiem prijímať nových pracovníkov sa zhoršila, priemyselná výroba ráta s poklesom zamestnancov

29.1.2024 (SITA.sk) – Ochota nemeckých firiem prijímať nových zamestnancov sa v januári zhoršila. Index ochoty zamestnávať, ktorý zostavuje mníchovský ekonomický inštitút Ifo, klesol na 95,5 bodu z decembrových 96,5 bodu. Inštitút o tom informoval v pondelok.

„Zložitá ekonomická situácia sa teraz odráža aj v personálnom plánovaní,“ uviedol vedúci oddelenia prieskumov v inštitúte Ifo Klaus Wohlrabe. „Firmy sú dosť neochotné prijímať nových zamestnancov,“ dodal.

Nemeckí priemyselní výrobcovia rátajú s poklesom počtu zamestnancov. Rastie aj počet obchodných firiem uvažujúcich o prepúšťaní, keďže majú málo zákazníkov.

Menej ochotný prijímať nových pracovníkov je aj sektor služieb. Zatiaľ však toto odvetvie nových zamestnancov hľadá, a to predovšetkým firmy v oblasti informačných technológií a poradenské spoločnosti.

Viac k témam: Trh práce
Zdroj: SITA.sk – Ochota nemeckých firiem prijímať nových pracovníkov sa zhoršila, priemyselná výroba ráta s poklesom zamestnancov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Do projektu Právo na prvé zamestnanie sa zapojili desiatky zamestnávateľov, nových pracovníkov školia takmer bezplatne

Projektom podľa ministra Tomáša cielia najmä na mladých ľudí, ktorý skončili strednú alebo vysokú školu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *