Home / šport / Ostatné športy / Švajčiarky majú dve medaily zo superkombinácie, Vonnová v slalome vypadla a Shiffrinová berie striebro

Švajčiarky majú dve medaily zo superkombinácie, Vonnová v slalome vypadla a Shiffrinová berie striebro

PJONGČANG 22. februára (WebNoviny.sk) – Zlato v superkombinácii žien na zimných olympijských hrách v kórejskom Pjongčangu si vyjazdila Švajčiarka Michelle Gisinová, striebro putuje do USA zásluhou Mikaely Shiffrinovej, bronz získala Wendy Holdenerová zo Švajčiarska. Iba Holdenerová dosiahla v slalome lepší čas ako Vlhová. V slalome vypadla líderka po zjazde Američanka Lindsey Vonnová.

„Je parádne stáť na pódiu s ďalšími skvelými lyžiarkami ako Mikaela a Wendy. Ešte stále som z toho poriadne zmätená, ešte som si to všetko poriadne neuvedomila. Neverila som, že slalomovú časť zvládnem tak dobre, počas celej sezóny sa mi v ňom veľmi nedarilo,“ povedala Gisinová pre Olympijský informačný servis.

Odporúčame:
ZOH 2018 Zimné olympijské hry v Pjongčangu (online)

Gisinová, ktorej sestra Dominique získala zlato v zjazde žien na ZOH 2014 v Soči, si pred slalomom vypracovala výhodnú pozíciu tretí miestom v zjazde, v súčte sa napokon dostala pred Shiffrinovú, ktorá bola po zjazde šiesta.

„Teším sa, že som v Pjongčangu získala druhú medailu. Je to krásny záver olympiády. Začala som ju výbuchom a ukončila medailou. Prichádzala som do Kórejskej republiky s vedomím, že mám veľkú šancu uspieť hneď v niekoľkých disciplínach, napokon mi to vyšlo dvakrát,“ povedala Shiffrinová. Nórke Ranghild Monwickelovej slalom nevyšiel a po druhej priečke v zjazde klesla napokon na štvrtý stupienok.

Odporúčame:
Petra Vlhová dosiahla na ZOH 2018 v Pjongčangu skvelý výsledok, od medaily ju delilo 65 stotín sekundy

Z dua Sloveniek bola podľa očakávania lepšia Petra Vlhová na piatom mieste, Barbara Kantorová obsadila 18. miesto.

ZOH 2018 v Pjongčangu

Odporúčame:
ZOH 2018 Zimné olympijské hry v Pjongčangu (online)

ZJAZDOVÉ LYŽOVANIE

Ženy – superkombinácia (zjazd + slalomové kolo): 1. Michelle Gisinová (Švaj.) 2:20,90 min, 2. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,97 s, 3. Wendy Holdenerová (Švaj.) +1,44, 4. Ragnhild Mowinckelová (Nór.) +1,73, 5. Petra Vlhová (SR) +2,09, 6. Valerie Grenierová (Kan.) +2,54, 7. Ramona Siebenhoferová (Rak.) +2,55, 8. Federica Brignoneová (Tal.) +2,63, … 18. Barbara Kantorová (SR) +9,04

Viac k témam: Barbara Kantorová, Michelle Gisinová, Petra Vlhová, zjazdové lyžovanie, Zjazdové lyžovanie ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Švajčiarky majú dve medaily zo superkombinácie, Vonnová v slalome vypadla a Shiffrinová berie striebro © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *