Home / SVET / Ukrajinský dôchodca mal na letisku v Mníchove pri sebe 455-tisíc eur v hotovosti, voči mužovi bolo začaté trestné stíhanie

Ukrajinský dôchodca mal na letisku v Mníchove pri sebe 455-tisíc eur v hotovosti, voči mužovi bolo začaté trestné stíhanie

27.1.2024 (SITA.sk) – Colníci na mníchovskom letisku zhabali takmer 455-tisíc eur v hotovosti, ktoré sa snažil priniesť 66-ročný dôchodca z Ukrajiny.

Povedal, že má pri sebe 300 eur

Ako referuje web Ukrajinská pravda s odvolaním sa na mníchovský colný úrad, incident sa stal ešte 19. novembra. Počas kontroly pri vstupe do terminálu dôchodca uviedol, že má pri sebe asi 300 eur v hotovosti, čo mu kontrola potvrdila.

„Pred nástupom však neznámy muž odovzdal príručnú batožinu. Po opätovnom skontrolovaní pasažiera sa v príručnej batožine našlo takmer 455-tisíc eur. Finančná hotovosť bola zhabaná a voči mužovi bolo začaté trestné stíhanie,“ píše sa v správe mníchovského colného úradu.

Pranie špinavých peňazí

Ukrajinec podľa nemeckých úradov nevedel vysvetliť pôvod financií. Vyšetrovanie tohto prípadu naďalej prebieha. Predstaviteľ colného úradu Christian Schüttenkopf v komentári pre Bild uviedol, že muži zákona vyšetrujú verziu o praní špinavých peňazí.

Ak sa nepotvrdí pôvod hotovosti, „všetky peniaze budú zhabané v prospech štátu“. Colný úrad v Mníchove pripomenul, že pri vstupe z krajín mimo Európskej únie treba písomne ​​deklarovať hotovosť a šperky, ktoré celkovo dosiahnu hodnotu minimálne 10-tisíc eur.

Viac k témam: Colný úrad, Pranie špinavých peňazí, Trestné stíhanie
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinský dôchodca mal na letisku v Mníchove pri sebe 455-tisíc eur v hotovosti, voči mužovi bolo začaté trestné stíhanie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Putinovo nariadenie taktických cvičení je „jadrovým vydieraním“, povedal hovorca ukrajinskej vojenskej rozviedky

Je to po prvý raz, čo Rusko verejne oznámilo cvičenia zahŕňajúce taktické jadrové zbrane.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *