Home / SVET / Video: V Peru sa zrútil autobus z diaľnice, zahynulo 44 cestujúcich

Video: V Peru sa zrútil autobus z diaľnice, zahynulo 44 cestujúcich

LIMA 21. februára (WebNoviny.sk) – Najmenej 44 obetí si vyžiadala nehoda poschodového autobusu, ktorý sa zrútil z panamerickej diaľnice v Peru. Podľa šéfa peruánskej diaľničnej polície ďalších najmenej dvadsať ľudí pri havárii utrpelo zranenia. Záchranári podľa neho na mieste nehody stále nachádzajú nové telá a zranených. Koľko bolo v autobuse cestujúcich, zatiaľ nikto nevie presne povedať. Podľa zoznamu pasažierov v ňom malo cestovať najmenej 45 ľudí, ale počas cesty doň mohlo nastúpiť mnoho ďalších.

Nešťastie sa stalo neďaleko mosta Ocaňo v provincii Arequipa o 1:30 miestneho času (7:30 SEČ). Podľa správ miestnych médií vozidlo spadlo z výšky 200 metrov. Autobus údajne patrí spoločnosti Rey Latino a smeroval z mesta Chala do mesta Arequipa, príčina nehody zatiaľ nie je známa.

Stredajší incident je ďalšou smrteľnou nehodou autobusu, ktorá sa stala v Peru od začiatku roka. Začiatkom januára sa pri meste Pasamayo autobus zrútil z útesu na úseku diaľnice známom ako Diablova zákruta. Nehoda si vtedy vyžiadala 52 mŕtvych.

Viac k témam: dopravná nehoda, Peru, tragická dopravná nehoda
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: V Peru sa zrútil autobus z diaľnice, zahynulo 44 cestujúcich © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Španielsko poskytlo Ukrajine ďalšiu pomoc, armáde dodali rakety pre systémy protivzdušnej obrany Patriot

Povedala to španielska ministerka obrany Margarita Roblesová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *