Home / SLOVENSKO / Po kontrolných akciách polície vyhostili desať cudzincov, niektorí nemali ani povolenie na pobyt

Po kontrolných akciách polície vyhostili desať cudzincov, niektorí nemali ani povolenie na pobyt

BRATISLAVA 21. februára (WebNoviny.sk) – Desať vyhostených cudzincov je výsledkom tohtotýždňových kontrol cudzineckej polície spoločne s inšpektorátom práce v Bratislave a na východe Slovenska. V pondelok si posvietili na prevádzku bratislavského zberného dvora.

Cudzinci tu síce boli v pracovnom odeve s reflexnými prvkami, avšak neboli preškolení o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci a navyše ani nemali povolenie na pobyt na území Slovenskej republiky a ani pracovné povolenie.

Vyhostili sedem Srbov

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, sedem Srbov a jedného štátneho príslušníka Bosny a Hercegoviny vyhostili z nášho územia s 15 dňovou lehotou na vycestovanie.

Odporúčame:
Po kontrole cudzineckej polície v priemyselnom parku v Nitre vyhostili 24 Srbov

Ďalšia akcia sa konala v utorok v pekárni v obci v Michalovskom okrese. Na policajnom oddelení skončili dve Ukrajinky. Jedna vykonávala inú prácu než na akú mala udelené víza a druhá sa na Slovensku zdržiavala v rozpore s medzinárodnými zmluvami.

Zamestnávateľov riešia inšpektoráty práce

Aj v tomto prípade obidve vyhostili a dostali zákaz vstupu na naše územie aj do všetkých členských štátov na jeden rok. Na vycestovanie dostali sedem dní.

Odporúčame:
Na Slovensku nájdu prácu aj cudzinci z krajín mimo EÚ, vláda zavedie príspevok pri presťahovaní

Zamestnávateľov, ktorí cudzincov nelegálne zamestnávali, riešia príslušné inšpektoráty práce a po vykonaní úkonov nie je vylúčené aj konanie polície voči osobám zodpovedným za nelegálne zamestnávanie cudzincov na území Slovenska. V podobných akciách bude polícia pokračovať aj naďalej.

Viac k témam: Bosna a Hercegovina, Inšpektorát práce, Polícia SR, Srbsko, Ukrajina
Zdroj: Webnoviny.sk – Po kontrolných akciách polície vyhostili desať cudzincov, niektorí nemali ani povolenie na pobyt © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Keby to bolo na ňom, vojna na Ukrajine sa skončí zajtra, vyhlásil Fico

Premiér sa vyjadril aj americkým voľbám. Ak by podľa neho vyhral Trump, pomohlo by to situácii na Ukrajine.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *