Home / šport / Hokej / Slafkovský prispel gólom k výhre Montrealu nad Coloradom, zožal chválu od Suzukiho

Slafkovský prispel gólom k výhre Montrealu nad Coloradom, zožal chválu od Suzukiho

16.1.2024 (SITA.sk) – V bohatom pondelkovom programe zámorskej hokejovej NHL 2023/2024 upútal na seba pozornosť aj mladý slovenský útočník v drese Montrealu Juraj Slafkovský. K víťazstvu svojho tímu nad Coloradom (4:3) prispel gólom, ale pripísal si aj šesť striel na bránku, čo je jeho osobný rekord, a dva zblokované pokusy súpera. Presilovkový gól na 1:1 bol jeho piaty v tejto sezóne a prekonal tým svoj zápis z uplynulého súťažného ročníka.

Montreal už po necelých piatich minútach zápasu prehrával s favorizovaným Coloradom 0:1, ale o ďalšie tri minúty bolo vyrovnané. Postaral sa o to práve Slafkovský, ktorý zužitkoval skvelú prihrávku od kapitána Canadiens Nicka Suzukiho do predbránkového priestoru a na dva razy prekonal Alexandara Georgieva v bránke Avalanche.

Čelo kanadského bodovania Slovákov

„Je pekné ho vidieť v okolí bránky, keďže má veľa talentu na to, aby tam vedel niečo urobiť. Je ťažké ho odtiaľ odtlačiť,“ povedal Suzuki o Slafkovskom na webe NHL.

Celkovo má 19-ročný rodák z Košíc na konte 16 bodov zo 43 zápasov v ročníku 2023/2024. Dostal sa aj na čelo kanadského bodovania Slovákov o bod pred Tomáša Tatara.

Treba hrať tvrdo

„Vždy sa snažím strieľať a dnes sa mi to konečne darilo. Je to fajn pocit,“ uviedol Slafkovský pre zámorské médiá. Jednotka draftu z roku 2022 odpovedala aj na otázku, aké to bolo hrať v krátkom čase proti dvom elitným útočníkom NHL Connorovi McDavidovi a Nathanovi MacKinnonovi. Pre porovnanie: sobotný duel proti Edmontonu prehral Montreal 1:2 po predĺžení, teraz zdolal Colorado 4:3.

Sú rýchlejší a šikovnejší ako iní hráči v tejto lige. To znamená, že proti nim treba hrať tvrdo. Myslím si, že sme to robili a oba tie zápasy zvládli celkom dobre,“ odpovedal mladý Slovák.

V pondelok sa zo Slovákov predstavili aj Tomáš Tatar a Šimon Nemec. Tatar rovnako ako všetci jeho spoluhráči v pondelok nebodoval, keďže Seattle prehral v Pittsburghu 0:3. Obranca New Jersey Šimon Nemec pri rovnakej prehre 0:3 v Bostone bol s časom stráveným na ľade 25:26 min druhý najviac vyťažený hráč Devils aj celého zápasu. Zároveň je to jeho osobný rekord v štatistike „ice time„. Pripísal si dve strely na bránku, dve mínusky, ale aj šesť zblokovaných striel.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: NHL
Zdroj: SITA.sk – Slafkovský prispel gólom k výhre Montrealu nad Coloradom, zožal chválu od Suzukiho © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Jágr ohlásil svoju poslednú sezónu, chce se na dobre pripraviť a zvažuje aj film 

Vo februári 2025 oslávi Jaromír Jágr už 53. narodeniny a aj ako majiteľ Kladna naozaj naskočí do nasledujúcej sezóny, bude to jeho už 37. ročník medzi profesionálmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *